Les familiens minneord

- Vi skulle så gjerne gitt dem bare én klem til! skriver de etterlatte etter Lisbeth Neraas (54) og hennes sønn Marius Brustad (29).

OMKOMMET: Lisbeth Neraas og Marius Brustad. Foto: Privat / med tillatelse fra familien
OMKOMMET: Lisbeth Neraas og Marius Brustad. Foto: Privat / med tillatelse fra familien Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag kveld ble Lisbeth Neraas (54) og hennes sønn Marius Brustad (29) bekreftet omkommet etter raset i Gjerdrum.

Mandag kommer de etterlatte med følgende erklæring til media, gjengitt i sin helhet med tillatelse fra familiens talsperson:

«I går mottok vi den tunge beskjeden om at våre høyt elskede Lisbeth og Marius hadde omkommet i skredet på Gjerdrum. Vi håpet til det siste på at et mirakel ville gi dem tilbake til oss. Vi skulle så gjerne gitt dem bare én klem til!

Vi kommer til å savne vår mor, søster, tante, svigerinne og datter for all kjærlighet, omtenksomhet og støtte du alltid ga til oss rundt deg. Du har inspirert til å ha omtanke for alle mennesker rundt oss på tvers av bakgrunn og forskjeller. Vi er utrolig takknemlige for at du alltid var der – uansett hva vi trengte.

Marius, du var med ditt smittende smil, en stor gledesspreder. Du var et forbilde for dine brødre og en sønn man bare kunne drømme om. Du var en bærebjelke i familien, og hadde venner på ethvert sted du besøkte. Den store mengden hilsener vi har mottatt er beviset på ditt nettverk og hvor mye du betydde for så mange. Du var også barnebarnet, nevøen og fetteren – alltid med et stort smil om munnen og utstrakte armer klar for en god klem. Du vil bli dypt savnet.

De siste dagene har vært en følelsesmessig berg- og dalbane for oss. Samtidig som usikkerheten og savnet har vært en påkjenning, har vi klart å finne en trøst i alle de fantastiske minnene vi har med dere. Alt i fra opplevelsesrike ferier sammen, til vanlige hverdagslige gjøremål. Disse minnene kan ingen ta fra oss!

Vi kan ikke få takket nok for all støtte vi har fått og fortsatt mottar. Oppfølgingen fra kriseteamet og politiet har vært til stor hjelp. Alle hilsener og kondolanser fra kjente og ukjente gir oss motivasjon til å holde sammen og være sterke.

Vi ønsker også å sende våre kondolanser til de andre pårørende som har mistet sine. Det er vondt å si at vi forstår den smerten dere føler. Samtidig oppfordrer vi letemannskapene til å fortsette letingen til alle savnede er funnet. Vi vet hvor viktig en avklaring er.

Vi er i starten på en lang sorgprosess. Vi ønsker og trenger ro til å bearbeide alle inntrykkene fra de siste dagene. Vi ber om at alle henvendelser fra presse og medier går via vår kontaktperson Håkon Stavrum.»

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer