Les pressemeldingen om Telia-Telenor

Felles pressemelding fra statsministrene Kjell Magne Bondevik og Göran Persson

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske og den svenske regjering har etter samråd besluttet å avbryte arbeidet med å slå sammen Telenor AS og Telia AB. Denne beslutningen er fattet etter grundige overveielser og etter felles anstrengelser med sikte på å finne løsninger på den situasjonen som er oppstått.

Selv om sammenslåingen industrielt og næringsmessig hadde vært riktig for de to selskapene og de to nasjonene, har de siste månedenes utvikling dessverre vist at det ville ha vært vanskelig å gjennomføre sammenslåingen på det grunnlag som var forutsatt.

Vi beklager at det ble nødvendig å ta en slik beslutning, men fant at den var riktig i den situasjonen som var oppstått.

Avviklingen av samarbeidet skal skje så raskt som mulig, og reguleres i avtale mellom partene, som den norske samferdselsministeren og den svenske næringsministeren har fått i oppdrag å utforme. Det er enighet om at verken eierne eller selskapene skal fremme noe krav om erstatning i forbindelse med avviklingen av samarbeidet.

Det som har skjedd endrer ikke vår felles oppfatning om at det nordiske samarbeidet er svært viktig og må utvikles videre.