Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lesbehets fra Disney?

Er Cruella De Vil ond og lesbisk? Ja, mener en amerikansk kvinneorganisasjon, som har sett den nye Disney-versjonen av «101 dalmatinere». Nei, mener Glenn Close, som spiller Cruella De Vil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KURT HANSSEN

I et intervju med Dagbladet sier Glenn Close seg helt uenig i påstandene til organisasjonen National Center of Lesbian Rights. De beskriver Glenn Closes Cruella som «en mannehater» og en klisjé av den gjengse oppfatningen av lesbiske.

Stolt

- Jeg synes det er ganske dumt av dem. Du behøver ikke være lesbisk for å være slem og beregnende. I boka «101 dalmatinere» blir hun beskrevet som selve djevelen. Hvis hun er noe i det hele tatt, er hun aseksuell. Og dessuten, hvem bryr seg? Hvis jeg skal være helt ærlig, streifet aldri den siden av saken meg. Jeg ble svært overrasket da jeg hørte om det. Jeg har spilt lesbisk kvinne i «Serving In Silence» og er veldig stolt av det, sier Glenn Close til Dagbladet.

Homseløve

Cruella, som vil lage pelskåpe av de yndige små dalmatinervalpene, er tilsynelatende tiltrukket av sin assistent Anita (Joely Richardson) i filmen.

Ifølge NCLRs talskvinne Kate Kendall er det ikke første gang Disney antyder at skurker er homofile. De mente også at den slemme løven i «Løvenes konge» likte andre hannløver best.