Lesbestrid i USA-valg

Cheney er rasende, men takket sist

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Visepresident Dick Cheney fordømmer senator John Kerry for å ha trukket Mary Cheneys legning inn i valgkampen. Ingen nekter seg noe i innspurten til valget 2. november.

Det var i debatten mellom Kerry og president George W Bush natt til torsdag at Kerry fant på å trekke inn visepresidentens datter og hennes seksuelle legning.

Da ordstyrer Bob Schieffer spurte om homofili er et valg, svarte Kerry slik:

- Vi er alle guds barn, Bob. Og jeg tror at hvis du spør Dick Cheneys datter, som er lesbisk, vil hun fortelle at hun er den hun er. Hun er den hun ble født som. Homofili handler ikke om å velge.

Forbannet

Den første til å reagere var visepresidentens kone Mary, som slo fast at Kerry ikke er et godt menneske. I går kveld kom Dick Cheney på banen:

- Kerry vil gjøre og si hva som helst for å bli valgt. Jeg snakker ikke bare som far, selv om jeg er en ganske forbannet far, fortalte Cheney mulige velgere i Florida.

En rekke kommentatorer mener Kerrys kommentar var nøye kalkulert og at hensikten er å overtale konservative kristne til å sitte hjemme valgdagen.

Andre synes ekteparet Cheneys raseri er det mest påfallende i denne historien.

Ikke så forbannet

For i debatten mellom visepresidentkandidatenen Cheney og John Edwards 5. oktober, trakk også Kerrys makker fram Mary Cheney:

- Du kan ikke annet enn respektere det faktum at de snakker åpent om sin homofile datter.

Og Cheney svarte:

- La meg bare takke senatoren for hans vennlige ord om min familie og vår datter.

Visepresidenten trakk fram datterens legning første gang under en diskusjon i sommer.

Nå kaller republikanerne Kerrys bemerkning en uhørt invasjon av ekteparet Cheneys privatliv. Mens demokratene mer enn antyder at foreldrene egentlig er skamfulle over datteren.

Alle blåser seg kraftig opp og håper velgerne vil belønne dem.

STRIDENS KJERNE:: Mary Cheney til høyre, sammen med søsteren Elizabeth, er blitt en brikke i valgkampen