Lesbisk Batwoman

Det er uvisst hvilken skjebne som har rammet Batman. Men – nå overtar Batwoman sidene i seriemagasinet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I siste episode i det amerikanske Detective Comics ble Batmans alter ego, millionæren Bruce Wayne, kastet ut av et fly uten kappe og maske. Han er nå antatt død, og serieskaperne overlater scenen til Batwoman i de neste 12 numrene.

I vår kultur har det oftest vært billedkunstnere, forfattere, dramatikere, filmskapere og journalister som har gått i bresjen for å bryte ned fordommer. Når det gjelder tegneserieforfattere, har de ligget noe etter i så måte.

Men nå kommer DC Comics med verdens første åpent lesbiske superhelt. Batwomans alter ego er Kathy Kane. Hun beskrives av serieskaperne som «en lesbisk sosietetskvinne om kvelden som slåss mot forbryterne seinere på natten». Hun er rødhåret og hennes «uniform» er en svart kappe med rødt fôr, svart body stocking, røde knehøye lærstøvler med stiletthæler, og lange røde hansker.

Batwoman har opptrådt tidligere i seriene om Batman, og fikk mye oppmerksomhet da hun for to år siden ble framstilt som eks-elskerinnen til Renee Montoya, en detektiv ved Gotham City-politiet.

Greg Rucka, som er ansvarlig for utgivelsene av Detective Comics den kommende sommeren, sier at Bruce Waynes tilsynelatende død har gitt den perfekte mulighet til å «oute» Kathy Kane.

– Vi har ventet lenge på å slippe henne løs. Det er på høy tid, sier Rucka i et intervju med websiden til Comic Book Resources.

– Ja hun er en lesbe. Hun har også rødt hår. Det er en del av hennes karakter, men ikke hele hennes karakter. Hvis noen har problemer med dette så er det deres problem. Det er i hvert fall ikke mitt, sier Rucka.

Homofile interesseorganisasjoner i USA ser dette som et betydelig skritt framover, og DC Comics er ikke fremmed for å introdusere flere figurer i seriene fra etniske og seksuelle minoriteter.

Rucka håper likevel at bladenes innhold ikke blir overskygget av en kontrovers rundt Kanes seksualitet.

– Det blir nok litt mediestyr rundt dette. Jeg kan ikke kontrollere det. Husk bare at da Wonder Woman klippet håret, ble det mye oppstyr i media. Så det får bli som det blir. Min jobb er å lage det beste bladet jeg kan lage, med en figur som jeg synes er eksepsjonelt «cool», som min medforfatter J.J. Williams synes er eksepsjonelt «cool», og som DC Comics finner verdig til å være hovedfigur i Detective Comics. Og hun må vurderes ut fra det hun får gjort, sier Rucka.

Første nummer med Batwoman Kathy Kane i hovedrollen kommer i juni.

Og er Bruce Wayne virkelig død? Tja. Det er en uskreven lov i serieheftene at superheltene på mirakuløst vis klarer seg og kommer tilbake etter døden.