Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lesbisk demokrat ny sheriff i Dallas

En erklært lesbisk demokrat med latinsk bakgrunn er valgt til sheriff i storbyen Dallas i Texas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Lupe Valdez er historisk. Hun står åpent fram som homofil og ble i dag med 51 mot 49 stemmer valgt til ny politisjef, midt i republikanernes baseområde Texas.

Hun kjempet mot den konservative republikaneren Danny Chandler, men danket ham ut og ble den første kvinnen i stillingen, likeså den første latinamerikaneren og den første valgte demokraten i stillingen siden midten av 70-tallet, melder AP.

Valdez' seier blir forklart med den store støtten hun har fått fra den spansktalende befolkningen og mange andre velgeres ønske om en ny start for politiet i millionbyen. Flere skandaler har de siste årene kraftig svekket anseelsen til Dallas-politiet.

- Jeg kan se for meg min mor gråter i glede, sa Valdez etter seieren.

Moren til immigranten som tidligere jobbet på gården, er gått bort. Det var moren som oppfordret datteren til å ta en utdannelse. Dermed kom hun seg vekk fra bønneplukkinga på åkrene og endte opp som politi som jobbet under cover.

<B>HISTORISK:</B> Lesbisk demokrat som sheriff.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media