Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lesbisk nektet drosjetur

- Drosjesjåføren nektet å kjøre meg fordi han ikke likte lesbiske kvinner, sier Karen-Christine Friele (62). I morgen vil Friele anmelde drosjesjåføren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- For meg er dette blitt en prinsippsak. Selv om dette kanskje er en fillesak og en bagatell, setter jeg ned foten når slikt skjer, sier Friele til Dagbladet.

For fire år siden ble hun og partneren Wenche Lowzow historiske. Sammen med fire andre par var de landets første som offisielt fikk godkjent sitt partnerskap.

I morgen vil hun anmelde sjåføren til politiet for å ha nektet noen offentlige tjenester på grunn av sin seksuelle legning.
- Fredag skulle jeg og min tidligere nabo ta drosje fra Asker sentrum, men da det ble vår tur nektet drosjesjåføren å ta oss på. Meget opphisset fortalte han meg at han aldri hadde likt lesber og heller ikke lesbegjenger, sier 62-åringen.

Ifølge Asker og Bærum Budstikke er nestformann Tormod Isachsen i taxisentralens styre opprørt over behandlingen Friele ble utsatt for. Overfor samme avis avviser drosjesjåføren at han har uttalt noe nedsettende om Frieles seksuelle legning. Han bekrefter imidlertid at han ikke ville ha henne med i drosjen.

Hele Norges coronakart