Lesbisk par trakassert

Lesbisk par ble truet og trakassert på åpen gate - hevder politiet ikke gjorde noe

Skal ha blitt bedt om å ignorere den truende mannen.

TRAKASSERING: Et lesbisk par i USA opplevde at politiet ikke kunne gjøre noe da de ble trakassert på det groveste, fordi mannen ikke var «fysisk utagerende». Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Et ektepar fra Portland i Oregon sier at politiet ikke gjorde noe for å hjelpe dem, da de ble truet og trakassert av en homofiendtlig mann på åpen gate, melder Huffington Post.

Paret har selv lastet opp en video av hendelsen på Facebook. Ifølge den ene kvinnen i det lesbiske paret, Trudy Dragoon, skal hun og kona Wendy ha krysset gata da mannen i 20-åra kjørte forbi dem før han stanset bilen på den andre siden av gata.

Etter dette skal mannen ha hoppet ut av bilen, og sagt noe om å banke opp «slike helvetes lesbiske».

- Du ser ut som en mann

I videoen kan man se mannen komme gående mot Trudy mens han holder knyttnevene opp i været. Samtidig roper han skjellsord til det lesbiske paret.

- Kom igjen, du ser ut som en mann, la oss slåss. Oppfører du deg som en mann, burde du også slå som en, kjerring, sier han blant annet.

Deretter legger han til at han synes Trudy ser ut som en feit ku.

Trudy forteller selv til Newsweek at hun tidligere har blitt kalt så mange stygge ting, at det ikke var noe nytt for henne. Det som skremte henne, var at mannen virket klar til å slå, eller skade henne fysisk.

Da Trudy forsøkte å notere seg bilnummeret på bilen hans, kom han med en ny rekke skjellsord.

- Du er en helvetes kvinne. Jeg skulle ha banket livsskiten ut av deg. Jeg skal spytte deg i ansiktet, og etterlate deg utslått, din kjerring, sier han i videoen som opprinnelig er tre minutter lang.

Deler av videoen har blitt klippet vekk.

Oppfordret til å publisere

I løpet av den opprinnelige videoen kan man også høre mannen oppmuntre de to kvinnene til å publisere videoen på Facebook.

- Publiser det på Facebook, få det til å gå viralt. Herregud, la oss få noen helvetes visninger, skriker han.

Mannen fortsetter deretter å true Trudy med vold, frem til hun ber ham om å slå henne, slik at hun kan ta igjen. Da bryter en av mannens venner inn i krangelen, og ber dem om å stoppe.

Artikkelen fortsetter under lenka.

En annen venn av mannen kommer også, og ber Trudy om å forlate stedet. Likevel fortsetter krangelen i tre minutter, før det kommer en politibetjent som spør hva som foregår.

Ville ikke gripe inn

Trudy forteller at mannen trakasserer henne, mens mannen på sin side forteller at han ikke får henne til å forlate sin private eiendom, og ber politibetjenten om hjelp til å bli kvitt henne.

Videoen avsluttes her, men i et intervju med avisa Portland Mercury forteller Trudy om hva som skjedde etter at kameraet ble slått av. Da skal politibetjenten angivelig ha bedt henne om å ignorere mannen og truslene hans.

- Jeg sa at det aktet jeg absolutt ikke å gjøre. Dette må være hatkriminalitet, sier hun til avisa.

Politibetjenten skal på sin side ha forklart at det ikke ble regnet som hatkriminalitet så lenge han ikke hadde gått til fysisk angrep på paret.

- Han fortalte oss at det å være slem ikke er å bryte loven. Det gjorde meg ukomfortabel. Politibetjenten fikk det til å høres ut som om vi måtte vente på at han gikk til angrep før de kunne gjøre noe, forteller hun.

Etterforsker saken

Ifølge hatkriminalitetsloven i Oregon ser det ut til at saken kan straffes likevel, da den sier at en person kan bli siktet for en annengrads forbrytelse om de bevisst truer en annen person basert på deres rase, farge, religion, seksuelle orientering, handikap, eller nasjonale tilhørighet.

Talspersonen for Portland politidistrikt, Christopher Burley, har nå sagt til avisa Portland Mercury at de har valgt å etterforske saken.

Han understreker at han selv ikke var til stede ved hendelsen, og at en video av saken ikke nødvendigvis forteller hele sannheten, da det kan ha skjedd relevante hendelser både før og etter videoen fant sted.

Kun timer etter at hendelsen fant sted stilte likevel naboer og venner av det lesbiske paret opp. De tegnet hele oppkjørselen til mannen full av regnbueflagg, og homovennlige slagord.

Ikke lenge etterpå kom en av mannens venner ut av huset og spylte oppkjørselen ren med en hageslange.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer