Lesbisk strid på Lesbos

Innbyggerne vil fjerne homokobling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det brygger opp til full lesbestrid på den greske øya Lesbos, og striden havner nå i retten.

Enkelte av øyas innbyggere har sett seg lei på at homofile kvinner omtales som lesbiske, og mener at betegnelsen bare kan benyttes om dem som er født på Lesbos, melder BBC.

Forleggeren Dimitris Lambrou leder an i kampen, og mener homofiles bruk av betegnelsen «lesbisk» er en krenkelse av menneskerettighetene til de 100 000 innbyggerne på Lesbos.

Lambrou håper å få rettens medhold, noe som kan resultere i et rettslig pålegg som forbyr homofiles organisasjoner å bruke ordet lesbisk.

Begrepet «lesbisk» stammer unektelig fra Lesbos, som ifølge historien var hjem for den kvinnelige dikteren Sapfo rundt 700 år før Kristus. Hun var kjent for sine kjærlighetsdikt til andre kvinner, men Lambrou mener det er all grunn til å stille spørsmål også ved dette.

Ifølge den greske forleggeren viser nyere forskning at Sapfo slett ikke var lesbisk, men at hun hadde familie og begikk selvmord fordi hun var ulykkelig forelsket i en mann.


(NTB)

BLIR KVITT HOMOKOBLING?: Lesbos, her ved byen Agios Isídoros, blir, hvis innbyggerne får det som de vil, kvitt koblingen med kvinnelige homofile. Foto: JONATHAN LUNDQVIST/CREATIVE COMMONS
BLIR KVITT HOMOKOBLING?: Lesbos, her ved byen Agios Isídoros, blir, hvis innbyggerne får det som de vil, kvitt koblingen med kvinnelige homofile. Foto: JONATHAN LUNDQVIST/CREATIVE COMMONS Vis mer
Lesbisk strid på Lesbos
MISTER BETEGNELSEN?: To spanske lesber, her under en homofestival i forrige uke.