NY MULIGHET: Møre-biskop Ingeborg Midttømme vil likevel ikke blokkere ansettelsen av Hanne Marie Pedersen-Eriksen (bildet) som sogneprest i Sandøy i Romsdal. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
NY MULIGHET: Møre-biskop Ingeborg Midttømme vil likevel ikke blokkere ansettelsen av Hanne Marie Pedersen-Eriksen (bildet) som sogneprest i Sandøy i Romsdal. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

Lesbiske Hanne Marie fikk ikke bli prest. Men nå har biskopen endret mening

- Dette var veldig, veldig hyggelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Møre-biskop Ingeborg Midttømme vil likevel ikke blokkere ansettelsen av Hanne Marie Pedersen-Eriksen som sogneprest i Sandøy i Romsdal.

Biskopen bekrefter torsdag kveld overfor Vårt Land at den kvinnelige teologistudenten som til sommeren gifter seg med sin kvinnelige kjæreste, vil bli ordinert til prest i et annet bispedømme før hun begynner i jobben i Møre bispedømme.

Usikker - Dette var veldig, veldig hyggelig, sier Hanne Marie Pedersen-Eriksen, som imidlertid ikke har bestemt seg for om hun tar imot stillingen.

- Nå trenger jeg litt tid på å ta meg inn, kjenner jeg, sier hun til Vårt Land.

Møre bispedømmeråd vedtok onsdag å tilby Pedersen-Eriksen jobben som sogneprest i Sandøy, men anførte at tilbudet forutsatte ordinasjon.

 Midttømme sa torsdag til Vårt Land at kirkeretten ikke tillater at en prest ordineres i et annet bispedømme enn der hun skal begynne å jobbe, og at det derfor ikke ville være mulig for Pedersen-Eriksen å begynne i stillingen.

Endret syn Torsdag kveld sier Midttømme til Vårt Land at hun har rådført seg med jurist og tidligere ekspedisjonssjef i departementets kirkeavdeling, Ole Herman Fisknes.

Ifølge ham har regelverket i praksis åpnet for ordinasjon i et annet bispedømme. Hun har derfor endret syn.

- Når det faktisk er slik at alle biskoper har anledning til å ordinere til alle stillinger i kirken vår, forholder jeg meg lojalt til det. Vi biskopene har i kveld hatt en samtale om hvordan dette er å forstå. Det er velkjent at vi har ulike syn, og så er vi samtidig innforstått med hva det innebærer, sier Middtømme

(NTB)


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer