HUNDRE TUSEN:  Aktivister leser nå opp navnene på hundre tusen offer for konflikten i Syria. Her evakuerer sikkerhetsstyrker offer for en bilbombe i gata al-Ushaqi nabolaget Ekremah i Homs den 14. april. Foto: AFP Photo / STR / NTB Scanpix
HUNDRE TUSEN: Aktivister leser nå opp navnene på hundre tusen offer for konflikten i Syria. Her evakuerer sikkerhetsstyrker offer for en bilbombe i gata al-Ushaqi nabolaget Ekremah i Homs den 14. april. Foto: AFP Photo / STR / NTB ScanpixVis mer

Leser opp navnene til 100 000 Syria-ofre

Utenfor FN-bygget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aktivister utenfor FN-bygget begynte mandag å lese opp navnene til personer som har mistet livet i Syria-konflikten utenfor. 100 000 navn skal leses opp.

Amerikanere med syrisk bakgrunn står bak markeringen som skal vare i et døgn. Lignende opplesninger av navn finner sted i byer rundt om i Nord-Amerika, Europa og i Syria.

Aktivistene sa at de hadde valgt å markere starten på aksjonen på Dag Hammarskjölds plass utenfor FN-bygget for å markere at sikkerhetsrådet ikke reagerer på konflikten.

Hjemme i Syria gjør borgerne seg klare for presidentvalg midt i borgerkrigen.

- Det er smertefullt for oss å vite at vi våkner opp i morgen og har Bashar al-Assad som president i en ny sjuårsperiode, sier aktivisten og forfatteren Lina Sergie Attar.

- De døde, de fordrevne, de voldtatte og de lemlestede er resultatene denne mannen har oppnådd. Nå vil han erklære seg selv til president igjen. Det er det vi demonstrerer mot, sier hun. (NTB)