- Leser WEF-rapporten som fanden leser bibelen

Mener Høyre rir to hester når de både vil bevare stillingsvernet og åpne for mer midlertidighet.

- Leser WEF-rapporten som fanden leser bibelen
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag la World Economic Forum (WEF) fram en ny undersøkelse av konkurransekraft verden over. Her blir stivbeinte norske regler for ansettelser og oppsigelser trukket fram som noe som svekker norsk konkurransekraft.

Stortingsrepresentant Stefan Heggelund leder Høyres utvalg for framtidas arbeidslivspolitikk. Som svar på WEF-rapporten gikk han i dag ut og forsvarte det norske stillingsvernet og at norsk arbeidsliv er regulert og preget av samarbeid mellom partene.

Retorisk grep Ap-representant Fredric Bjørdal reagerer på at Heggelund forsvarer stillingsvernet samtidig som han etterlyser lettere tilgang til å ansette midlertidig.

- Det festlige med denne framstillingen er at Høyre for tiden leser rapporter som fanden leser bibelen. Når man bruker denne rapporten for å argumentere for frislipp på midlertidige ansettelser er det et feilspor, sier Bjørdal.

Han mener at mer midlertidighet nettopp er det som svekker stillingsvernet.

- Det er et fasinerende retorisk grep av Heggelund. Samtidig som han sier at han vil opprettholde stillingsvernet, sier han at han vil åpne for mer midlertidighet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer