- Leser WEF-rapporten som fanden leser bibelen

Mener Høyre rir to hester når de både vil bevare stillingsvernet og åpne for mer midlertidighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag la World Economic Forum (WEF) fram en ny undersøkelse av konkurransekraft verden over. Her blir stivbeinte norske regler for ansettelser og oppsigelser trukket fram som noe som svekker norsk konkurransekraft.

Stortingsrepresentant Stefan Heggelund leder Høyres utvalg for framtidas arbeidslivspolitikk. Som svar på WEF-rapporten gikk han i dag ut og forsvarte det norske stillingsvernet og at norsk arbeidsliv er regulert og preget av samarbeid mellom partene.

Retorisk grep
Ap-representant Fredric Bjørdal reagerer på at Heggelund forsvarer stillingsvernet samtidig som han etterlyser lettere tilgang til å ansette midlertidig.

- Det festlige med denne framstillingen er at Høyre for tiden leser rapporter som fanden leser bibelen. Når man bruker denne rapporten for å argumentere for frislipp på midlertidige ansettelser er det et feilspor, sier Bjørdal.

Han mener at mer midlertidighet nettopp er det som svekker stillingsvernet.

- Det er et fasinerende retorisk grep av Heggelund. Samtidig som han sier at han vil opprettholde stillingsvernet, sier han at han vil åpne for mer midlertidighet.

Faste tryggere
Bjørdal, som sitter i arbeids- og sosialkomitéen, viser til at det allerede i dag er gode muligheter for bedrifter til å ansette midlertidig.

- Som ved erstatning ved sykefravær, sessongarbeid og prosjektstillinger som i sin natur er midlertidige.  Men midlertidighet skal ikke være hovedregelen. Derimot gir trygge arbeidsplasser trygge og omstillingsvillige arbeidstakere. Fast ansatte er mer kreative, tryggere i rollen sin og mer villige til å komme med alternative syn. Det er bra for norske bedrifter, og slik jeg leser denne rapporten viser det at Norge er et glimrende land å drive næring i, sier han.

Han sier det bare er en sterk arbeidsmiljølov og et organisert arbeidsliv som kan motvirke bedriftlederes makt til å styre alene.
- Vi er forbi det stadiet der det er akseptert å drive business ved å utnytte arbeidstakere. Selv om land som Singapore og USA kommer høyt opp på denne kåringen er de ikke noe forbilde for norsk arbeidsliv, sier han.