Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Leserbrev fra Berge Partners

Styreformann i Berge Partners Limited, Petter Berge, tar i dette innlegget til orde mot Dagbladets dekning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladets oppslag lørdag 15 august om "Milliontap" vies blant annet vår virksomhet og undertegnede. Artikkelen inneholder en rekke faktiske feil. Dette gjelder blant annet en helt usann påstand om pågående "gransking" av undertegnede personlig.

Mye av artikkelen baseres på sitater fra Telemarksavisa 17.08.08. Dagbladet unnlater å fortelle at denne artikkelen ble felt av Pressens Faglige Utvalg (PFU) den 31.03.2009 på flere punkter. PFUs kjennelse gjelder blant annet at det ikke er utøvet tilfredsstilende kildekritikk, nettopp hva angår de sitater Dagbladet ukritisk har brakt videre og uten mulighet for tilsvar fra oss.

Det hevdes i artikkelen at dette dreier seg om livsforsikring med garanti, helt motsatt av det som er situasjonen. Det dreier seg om livsforsikring med investeringsvalg, uten garantier. Resultatet og avkastningen blir det den blir, avhengig av de underliggende investeringsvalg kunden og investeringsrådgiveren gjør. Livselskapet garanterer ingen ytelser. Disse egenskapene fremkommer tydelig fra brosjyrer, forsikringsavtalen og ikke minst fra forsikringsvilkårene som alle kunder får tilsendt til aksept med 30 dagers fri kanselleringsrett.

Investeringsvalg innen polisen er fritt, man kan velge mellom de fleste verdipapirer og fond i verden. Nettopp fordi det er så fritt kreves det at kunden tilknytter seg en uavhengig investeringsrådgiver, gjennom avtale vi ikke har noen del i. Dette er en tjeneste som kunden evt. betaler rådgiveren for. Investeringsrådgivere er selvstendig ansvarlige for sin rådgivning, og opptrer ikke slik det hevdes på våre vegne.

Det antydes at vi har ansvar for at kunder skal ha tapt penger på å ta opp banklån for å investere. Vi formidler imidlertid ikke lån i det hele tatt.

Og alt dette kunne vi fortalt på forhånd. Hvis vi bare hadde blitt spurt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media