Leserne peprer NSB

«Jeg liker å reise med tog. Og hadde nok gjort det mye oftere dersom bare NSB ikke hadde vært så veldig flinke til å oppmuntre folk til å ta fly eller buss.». Lesernes dom er entydig: NSB-ledelsen må gå av.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bør NSB-ledelsen gå av? spurte Dagbladet.no sine lesere i går. Publikum har benyttet anledningen til å si hvor skapet skal stå, både når det gjelder de nye signatur-togene, NSBs ferieavvikling, forsinkelser og dårlig kaffe.

Ikke tillit

«NSB har bak seg en rekke alvorlige ulykker og hendelser som viser at selskapets sikkerhetskultur har spilt falitt,» skriver Jon R. Ledelsen har ikke lenger tillit, og bør derfor gå av snarest. Og han er ikke alene.

«Etter så mye rart vi kunder må finne oss i er det eneste riktige at ledelsen stiller sine plasser til disposisjon,» mener Ronny Deinboll. Geir mener NSBs ledelse har vist seg ute av stand til å drive en transportbedrift under headingen Mikke Mus bedrift.

Det går aldri et tog

Forsinkelser og manglende informasjon er en rød tråd i leserinnleggene. «Bare tenk på de enorme samfunnsøkonomiske kostnadene som daglig rammer Norge pga forsinkelser. Hvis NSB måtte erstatte tapt arbeidstid for alle de forsinkelsene de har hatt, ville romeriksportoverskridelsene blitt små i forhold.»

»Forsinkelser og total mangel på informasjon er daglig kost for oss som bruker NSB som transportmiddel til jobb,» skriver Trine Jensen. «Jeg har null tillit til NSB og mediene er absolutt ikke for tøffe mot NSB ledelsen.»

Kaffe som suger

NSB sliter ikke bare med tillit og dårlig belegg, de har ubrukelig kaffe,» fastslår Oscar Fr. Egeberg. «Når en så legger til ulykkene, snakket om at alt skal bli så mye bedre uten at noe skjer, og at de ikke klarer å kontrollere sitt eget materiell, kan en lure på om ikke Osmund Ueland & Co heller skulle hatt en plass i supperådet enn toppstilling i et av norges viktigste transportfirmaer.»

Her kan du lese resten av innleggene.