Leserne skeptiske til Osmundsen

Og glade for Djupedals avgang. Hva synes du om utskiftningene?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Umiddelbart etter at Dagbladet.no brakte nyhetene om omrokeringen i den sittende regjeringen, rant meningene om ryktene og de bekreftede forandringene inn i kommentarfeltet. Her presenterer vi et knippe av de mer umiddelbare reaksjonene fra Dagbladet.no’s lesere.

Ris og ros

Det er ryktene om at Manuela Ramin-Osmundsen skal bli minister med integrering som ser ut til å oppta flest av leserne. Flere trekker fram Ramin-Osmundsens rolle i UDI-bråket i fjor.

– Hun satt i spissen for et politisert og korrupt UDI, som opererte som en stat i staten fullstendig på tvers av folkets og selv politikernes vilje, skriver Peter M.

Han får støtte av en annen agitert leser.

– Er det virkelig så få navn å velge mellom at de velger en som ble kastet fra sist jobb pga. udugelighet. Hun viste jo helt klart at hun var villig til gjøre ulovligheter for å gjøre hva hun syntes personlig var best. Dette er et arbeidsområde som er så likt, at hun burde ikke jobbet med det.

- Høyt utdannet

Manuela Ramin-Osmundsen får også støtte fra Dagbladet.no’s lesere

TROLIG NY STATSRÅD: Manuela Ramin-Osmundsen blir trolig ny statsråd med ansvar for integrering. Hun får både ris og gratulasjoner av Dagbladet.nos lesere. Foto: SCANPIX
TROLIG NY STATSRÅD: Manuela Ramin-Osmundsen blir trolig ny statsråd med ansvar for integrering. Hun får både ris og gratulasjoner av Dagbladet.nos lesere. Foto: SCANPIX Vis mer

–  En høyt utdannet innvandrer med solid erfaring er en flott integreringsminister, skriver leseren som kaller seg «Henning».

– Ramin-Osmundsen er høyt kvalifisert og jeg ser ingen grunner til at hun ikke skulle kunne gjøre en god jobb som integreringsminister. Eller er det integrering som du mener er skadelig? spør en annen.

Exit Djupedal

Flere av leserne uttrykker glede for at Øystein Djupedal går ut av regjeringen.

– Det var jo årets beste nyhet at den kunnskapsløse kunnskapsministeren forsvinner, står det i et populært innlegg signert en spøkefull «Kalle Klovn».

– Det er ikke mangelen på kunnskap som har vært Djupedals problem, men mangelen på engasjement, skriver en som kaller seg «Kunnskapsarbeider».

En annen leser vil gjerne rette en spesiell takk til den omstridte statsråden.

– Takk for ingenting, og lykke til med framtidige verv du ikke er kvalifisert for, kanskje du burde ha et friår og ta artium.

Leserne skeptiske til Osmundsen

Passer på Stortinget

En mer positivt innstilt leser mener Øystein Djupedal passer best på Stortinget.

–  For kun noen år tilbake så var det en mye større del som ikke gikk igjennom den videregående skole. Mange eldre som ikke har videregående utdanning sitter i styrer og høyere stillinger i arbeidslivet, minner «Djupis» om.

– For mange hestehandler

Av de nå nesten 150 innleggene er brorparten personorienterte og slagordpregede. Debattanten «Joffe» retter imidlertid en generell kritikk mot det han leser som en maktpolitisk tendens.

– Fordelingen av departementer og ministerjobber mellom regjeringspartier har gått fullstendig «til helsike» de siste åra. Det er helt tydelig at de tre regjeringspartiene er mer opptatt av å få sin mann inn i de store departementene, i stedet for å la de best kvalifiserte få jobben. Her er det for mange hestehandler, og for lite sunn fornuft, kommenterer han.

Karita Bekkemellem høster forøvrig ros fra leserne.

– Karita Bekkemellem må ikke ut. Hun er etter mitt syn en av de viktigste statsrådene i denne regjeringen og viktig for arbeidet for like rettigheter for alle uansett legning, henne må vi ha der, skriver Tor Hugo Wee.

Hva mener du om utskiftingene? Delta i debatten.