Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lesernes reaksjoner

De siste dagers artikler om fødselspermisjon og amming har engasjert leserne. Her er noen av reaksjonene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hilde Andenæs:

«Tusen takk for dagens artikkel med Kristin Hoff. Bidraget til samfunnsforsker Anne Lise Ellingsæter er ikke med på å bedre kvinners situasjon, og det er mektig provoserende og skuffende at det finnes samfunnsforskere i dag, år 2004, som arbeider med utgangspunkt i at kvinner og menn er identiske. Hun kan godt like tanken, og ønske at det var slik, men for å få til systemer som fungerer, må man basere seg på realiteten.»

Bjørg Johnsen:

«Amming er intet absolutt argument i forbindelse med fordeling av permisjon. Det er da ikke nødvendig å slutte å amme idet kvinnen går tilbake i jobb. Barna har utrolig godt av å ha mamma og pappa like mye hjemme, når de først har to foreldre. Resultatet for mine barn er at ingen av dem er særlig opptatt av hvem som er hjemme, bare en av oss er det.»

Heidi Catrine Karal:

Min venninne og jeg har planer om å skrive bok om ammepress, hvordan vi opplever å være unge selv- og karrierebevisste kvinner og hvordan til dels fundamentalistiske helseholdninger gjør det vanskelig for oss å få til god arbeidsfordeling i heimen det første året.»

Anna-Pia Häggkvist:

«Jeg blir helt matt av denne debatten om amming og likestilling! Hvorfor er det ikke mulig å ha to tanker i hodet samtidig? På hvilken måte kan samfunnet innrette seg slik at det både blir lagt til rette for at ammingen skal ha gode vilkår og at far kommer mer på banen. Det er så veldig ja eller nei.»

Elin Sebjørnsen, Ammehjelpen:

«Mens debatten om amming kontra likestilling og fars permisjonsrettigheter raser, opplever vi i landets eneste og største organisasjon med det for øyet å få kvinner til å amme, å ikke bli hørt overhodet.»

Hilde Løvskar:

«Likestilling er viktig, men samværet med barna er viktigere! Før debatten tar inn over seg dette, vil det bare være et mindretall av kvinner som ønsker å betale likestillingens pris i form av redusert tid sammen med sine nyfødte.»

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media