Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Leslie ble tvunget til å si opp

Den gravide Oslo-kvinnen Leslie Downey var fast ansatt som kvalitetsansvarlig i et stort norsk klesselskap. Da bedriften startet nedskjæringer, ble hun og flere av hennes gravide kolleger bedt om å gå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg mottok et brev fra ledelsen. Der fikk jeg beskjed om at hvis jeg ikke sa opp jobben min selv, ville jeg bli sagt opp uansett, sier Downey.

Gravid i femte måned ble Downey sparket fra bedriften hvor hun hadde vært fast ansatt i nesten fire år. Downeys avdeling skulle legges ned, og kvalitetssikringen skulle overføres til andre avdelinger.

- Vi visste noen av oss måtte gå. Men mine kolleger og jeg regnet min plass som sikker, sier Downey. Etter fire års universitetsutdannelse fra New York, og elleve år i bransjen, satt Downey med en av de høyeste tekniske kvalifikasjonene i bedriften.

Etter få år i selskapet hadde hun klatret til topps innen sitt felt, og følte hun nøt respekt for innsatsen. Men straks nedskjæringene startet, virket graviditeten som et problem.

- De sa aldri det var på grunn av at jeg ventet barn. Men de oppga heller ingen annen grunn. Det at rundt sju andre ansatte som enten var gravide eller ute i fødselspermisjon fikk samme beskjed som meg, forsterket inntrykket av at vi var «ofre for våre graviditeter», sier Downey.

Etter å ha tatt kontakt med en advokat, og konfrontert ledelsen med det hun mente var en opptreden «helt på kanten», kom et nytt tilbud:

- De tilbød meg en stilling som var minst to hakk under mitt nivå. På den måten hadde de i det minste det rettslige på sin side. Etter det takket jeg for meg, sier Leslie. Hun mener hennes historie langt fra er enestående.