Leste Dagbladet - mistet gjeng-pappa som klient

Advokat Abid Q. Raja trekker seg som forsvarer etter å ha lest Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) - Det burde ikke være forbudt å lese Dagbladet, sier Abid Q. Raja.

I går skrev Dagbladet.no at advokaten refses av Oslo tingrett for å ha lest Dagbladet i møte med den fengslede faren (63) til B-gjengen-brødrene. 63-åringen har fullt medieforbud.

Helge Hjort er 63-åringens forsvarer, og Raja har bistått Hjort i saken. Begge jobber for firmaet Hestenes & Dramer & Co. Nå trekker Raja seg fra saken, etter at politiet i Oslo først klaget avislesingen inn for tingretten og nå har påkjært videre til Borgarting lagmannsrett, skriver Aftenposten.no.

- Jeg er bekymret for signaleffekten overfor de andre 10 forsvarerne i vår sak. Jeg er også bekymret for signaleffekten overfor fengselsvesenet som håndhever medieforbudet, sier politiadvokat Olav Hovstad til Aftenposten.no.

- Jeg trekker meg fordi jeg ikke vil ikke gjøre dette til en personsak der klienten taper, sier Raja til Dagbladet.no.

Farris og aviser 

Hans 63 år gamle klient er far til brødrene som ble fengslet i forbindelse med gjengaksjonen i forrige uke. Han sitter i Moss fengsel, varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, forbud mot aviser og kringkasting og under full isolasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer