Leste konas mail — tiltalt for hacking

Leon Walker (33) fant ut at kona var utro da han leste e-post hennes. Nå må han møte i retten.

SNIKTITTET:En 33-åring fra Micigan i USA er nå tiltalt for å ha sniklest konas eposter. Mannens advokat raser, og lurer på om ikke aktoratet har bedre ting å finne på. Foto: EUTERS/Google/handout
SNIKTITTET:En 33-åring fra Micigan i USA er nå tiltalt for å ha sniklest konas eposter. Mannens advokat raser, og lurer på om ikke aktoratet har bedre ting å finne på. Foto: EUTERS/Google/handoutVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Leon Walker (33) fra Michigan må i februar møte i retten. Her står han tiltalt etter anti-hackerparagraften — en paragraf  skreddersydd for å bevare forretningshemmeligheter.  

Men det var ikke akkurat foretningshemmeligheter Walker befattet seg med, skriver the Guardian.

Han står nemlig tiltalt for å ha logget seg på sin kones epost-konto.  

Ved å sjekke konas e-poster, fant han også ut at hun var utro. Disse epostene skrev han ut og videreformidla.

- Barnets beste Selv hevder han at han gjorde dette for å beskytte konas sønn:  

- Jeg gjorde bare det jeg måtte gjøre. Det dreier seg om å  utsette et barn for stor fare, sier Walker til Detroit Free Press.  

Kona, Clara, har vært gift to ganger før hun giftet seg med Walker. I mailboksen hennes fant Walker ut at kona ikke var så over eksmann nummer to som man kunne tro: kona hadde nemlig innledet et forhold til mannen.

Han har tidligere blitt arrestert for å ha banket opp kvinnen under påsyn av hennes sønn, og hans far — Claras første ektemann. 

Walker skal ha printet ut sitt bevismateriale, i form av e-postene fra konas mailkonto, og ga det til stesønnens far - angivelig fordi han var redd for barnets vel og ve.  

Faren søke umiddelbart om omsorgen for sønnen.    

Da Clara oppdaget at hennes nåværende mann hadde lest hennes e-poster, og siden delt dem ut, gikk hun til myndighetene.    

- Har de ikke bedre ting å bruke tiden på? Ifølge aktor Jessica Cooper brøt Walker loven da han hacket seg inn på sin kones e-post konto. Forsvarsadvokatene på sin side mener Coopers tolkning av loven er riv ruskende gal:   

 - De benytter seg av en hackerlovgivning som er den type lovgivning man bruker mot folk som prøver å bryte seg inn i myndighetenes systemer eller private foretak med uedle hensikter. Det er ment for å beskytte mot identitentstyveri, og for at man skal hindre at noen stjeler ens åndsverk eller forretningshemmeligheter. Jeg spør meg selv: har ikke aktoratet bedre ting å bruke tiden sin på? sier forsvarsadvokat Leon Weiss.  

Ifølge Walker delte han og kona datamaskin, men kona nekter for dette.  

Advokatene mener at Walkers sak kan få betydelige konsekvenser med tanke på at nesten halvparten av skillsmissene i USA innebærer en eller annen form for snusing som å lese epost, sjekke tekstmeldinger eller sjekkeandre sosiale nettverk.  

Ekteparet Walker ble skilt tidligere denne måneden.