Leste terrormailen først etter fem timer

Säpo mottok brevet fra selvmordsbomberen klokka 16.40. Ble lest 21.10.

- KUNNE IKKE FORHINDRET: Säpo skriver i en pressemelding i kveld at de ikke kunne forhindret angrepet selv om de hadde lest e-posten før. Brevet opplyste ingenting om når eller hvor angrepet skulle skje. Foto: REUTERS/Fredrik Persson/Scanpix
- KUNNE IKKE FORHINDRET: Säpo skriver i en pressemelding i kveld at de ikke kunne forhindret angrepet selv om de hadde lest e-posten før. Brevet opplyste ingenting om når eller hvor angrepet skulle skje. Foto: REUTERS/Fredrik Persson/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ti minutter før Taimour Abdulwahab sprengte seg selv i lufta i Stockholm sentrum lørdag, sendte han en e-post til nyhetsbyrået TT og Säkerhetspolisen (Säpo).

Til Säpo ble den sendt til deres offentlige adresse som administreres av person som arbeider vanlig kontortid. E-postene blir videresendt til deres informasjonsavdeling slik at e-post også blir lest på kveldstid og i helgene.

I en pressemelding opplyser Säpo at de mottok e-posten klokka 16.40 på lørdag, men den ble ikke lest før klokka 21.10 om kvelden, skriver Expressen.se.

TT varslet Säpo Tirsdag denne uka sa Claes Ohlsson i Säpo til Expressen at det var TT som varslet dem om at e-posten hadde kommet.

På en pressekonferanse på mandag sa Anders Thornström i Säpo at e-posten hadde blitt lest kort tid etter angrepet.

Etter at TT i dag har publisert informasjon om at det tok fem timer før Säpo leste e-posten, har Säpo sendt ut en pressemelding som bekrefter dette.

- Kunne ikke forhindret I pressemeldinga påpeker Säpo at de sjekker mailtrafikken «løpende, men ikke minuttoperativt».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer