Leteaksjon endte på bar

Politi, redningsskøyte og helikoptre ble satt inn i søket etter 52-åringen som var savnet på havet. Han ble funnet av søstera på en bar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Deprimerende, sier redningsleder Ola Vaage til Bergens Tidende.

Det var i går at det ble slått full alarm etter at en mann i femtiårene ble meldt savnet etter en tur med sjarken. Han hadde meldt at han skulle føre sjarken fra Hellesøy i Øygarden til Bergen.

Da mannen ikke ga livstegn fra seg meldte slektningene fra til politiet. Der ble det slått full alarm, og helikopter, redningsskøyte og politibåt rykket ut.

Disse ble tilbakekalt etter fire timers leting. Da ringte mannens søster politiet og fortalte at den savnede satt med stigende promille på utestedet «Børsen».

Mannen skal ifølge Bergens Tidende ha fått motorproblemer underveis, og fortøyde båten i Salhus. Derfra tok han seg videre inn til Bergen, hvor tørsten meldte seg.

120 000 ut vinduet

Politiet oppgir at leteaksjonen kostet 120 000.

- Det verste for oss er ikke prisen men at vi bruker tid og krefter på unødvendige ting. I verste fall svekker vi beredskapen for andre krisetilfeller. Hvis folk ikke klarer å overholde sine avtaler må de for Guds skyld gi beskjed, sier redningsleder Vaage til Bergens Tidende.

Og hva skjedde med 52-åringen?

- Våre folk har vært på Børsen og sjekket at der var riktig person. Det ble bekreftet. Etter det er det ikke så mye vi kan gjøre, så vi lot ham være, sier vaktsjef Harald Kårtveit ved Bergen politikammer til Bergens Tidende.