Leteaksjon etter 42-åring i Kvinesdal

Gikk seg bort i går. For tett tåke til å bruke helikopter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tåke har foreløpig gjort det umulig å bruke redningshelikopter, men bakkemannskaper gjenopptok i morgentimene søndag leting etter en 42 år gammel mann.

Mannen la ut på en fjelltur med kona midt på dagen lørdag.

Kona gikk etter hvert tilbake til hytta på grunn av kraftig regn og fordi hun var våt. De to skilte lag like sør for Beritshei ved 12.30-tiden, og mannen fortsatte turen aleine.

Tre og en halv time senere ringte han og fortalte at han hadde gått seg vill i området ved Knaben. Deretter gikk han trolig tom for strøm på mobilen.

Hundepatruljer Røde Kors og fem politipatruljer lette etter ham lørdag kveld. Været ble etter hvert dårlig og letingen ble innstilt. Planen var å gjenoppta søket søndag morgen med helikopter.

- Det ligger tåke i området, og det er derfor ikke mulig å ta i bruk helikopteret. Slik været ser ut nå, ligger det an til en bedring ved 11-tiden søndag, opplyser vakthavende redningsleder Bjørn Jarle Åmlid ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Bakkesøket ble imidlertid satt i gang med full innsats ved dagslys søndag morgen, med mellom 50 og 70 letemannskaper, inkludert ekvipasjer fra Norske Redningshunder og politi. Sivilforsvaret, Røde Kors og roverspeidere.

Vanskelig terreng Leteområdet er relativt stort og kupert.

- Det er krevende leteforhold for dem som er på bakken. Etter hvert som tiden går, må vi vurdere om søkeområdet skal utvides, sier Åmlid.

Søndag morgen skulle mannskapene konsentrere seg om et område fra Beritshei, som er en topp like før for Knaben, og vestover mot Håland i Fjotland.

Den savnede 42-åringen er lokalkjent i området og var iført ullundertøy og allværsjakke da han forsvant. Håpet er at han har søkt ly i en av flere jakthytter i området.

(NTB).