Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Leteaksjon etter båthavari i Finnmark

To personer skal være savnet etter at en 24 fots båt trolig gikk ned ved øya Seiland ved Hammerfest i Finnmark ved 18.40-tiden i dag. Redningshelikopter og flere fartøy deltar i redningsaksjonen, men svært dårlig vær gjør letingen vanskelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er på grensen til storm, høye bølger og 12-14 kuldegrader i vannet. Vi leter med et redningshelikopter og fire fartøyer. I tillegg er fire kystvaktfartøy på vei til området, opplyser Kaare Songstad hos politiet i Hammerfest til NTB ved 20.45-tiden søndag.

Ifølge Songstad var havaristen trolig en 24 fots båt med to personer om bord.

- Vi har ikke fått bekreftet verken båtens størrelse eller antall personer som var om bord, sier pressetalsmann Geir Mortensen ved Hovedredningssentralen for Nord-Norge i Bodø til NTB.

Vardø Radio fikk melding om at det var sendt ut et nødsignal fra havaristen ved 18.40-tiden. Det ble ikke registrert hvilket fartøy som sendte ut nødsignalet.

- Ei ferje har fanget opp en meget svak «Mayday»-melding. Vi er i ferd med å lete oss fram. Meldingen gikk ut på at mannskapet gikk fra borde, sier politimester Bjørn Hareide i Bodø politidistrikt til NTB.

Ferja som oppfanget nødsignalet ble umiddelbart dirigert til området, opplyser Hovedredningssentralen for Nord-Norge i Bodø.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media