Leteaksjon etter fly ved Hamar

Et fly sendte i ettermiddag ut nødsignal fra et område nord for Hamar. Flere helikoptre og småfly leter akkurat nå etter det politiet tror er et småfly.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Letingen etter nødsignal-kilden skjer i Vangsåsen nord for Hamar. Hovedredningssentralen på Sola tror signalene kommer fra et småfly eller seilfly. Større fly blir dekket av lufttrafikktjenesten.

Et Sea King helikopter vil også bli satt inn i letingen, der også mannskaper fra Hamar politidistrikt deltar med peileutstyr. De første nødsignalene ble oppfattet ved 16.30-tida i ettermiddag.

- 97 prosent av denne typen nødsignaler er falske, men noe sier oss at disse er ekte. Det skyldes både området de kommer fra og den typen signaler som sendes ut. Vi bygger nok også litt på tidligere erfaringer og intuisjon, sier operasjonsleder Tor Moss ved Hovedredningssentralen på Sola til NTB.

Det er ikke klart nøyaktig hvor signalene kommer fra, men satelittutskrifter antyder Brumunddalsområdet.

- Vi regner med at det er snakk om et småfly, kanskje et på vei til eller fra flyplassen på Hamar. Det er liten trafikk på denne flyplassen, men noen småfly lander der av og til, forteller politiførstebetjent Vegard Bakken ved Hamar politidistrikt til NTB

Dagbladet :på nettet følger saken utover kvelden.