Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Leteaksjon etter funn av tom båt

Søket som ble satt igang i Vatlestraumen i Hordaland ble avblåst ved midnatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hovedredningssentralen i Sør-Norge mistenkte at personer kunne befinne seg i sjøen i Vatlestraumen mellom Bergen og Sotra, etter at en 14-fots plastbåt ble funnet drivende mellom Bergen og Sotra,

Ifølge bt.no var politiet i kontakt med båtens eier, som sa han ikke hadde brukt båten i kveld. At påhengsmotoren er fjernet, styrket sjansen for at båten er sendt på sjøen etter tyveri av motoren.

- At festet til årene satt i, og at fortøyningstauet lå i båten, indikerte at noen hadde rodd den, og dermed tok vi ingen sjanser og satte igang et søk, sier redningsleder Joe Halvard Bratseth ved Hovedredningssentralen.

Luftambulanse, dykkere, politi og redningsskøyte begynte søket umiddelbart etter at meldingen kom inn kl. 22.45 mandag kveld. Like over midnatt ble søket avblåst.

- Nå har vi søkt så grundig i området rundt Hilleren lykt, hvor båten ble funnet, at det ikke kan befinne seg noen i sjøen. Det er heller ikke meldt noen personer savnet, så vi antar at dette dreier seg om tyveri av påhengsmotoren, sier Bratseth.