SØK MED HELIKOPTER:  Hovedredningssentralen har satt inn helikopter i søket etter en mor og hennes barn etter at de har vært på fottur i sju timer. Kart: Google Maps
SØK MED HELIKOPTER: Hovedredningssentralen har satt inn helikopter i søket etter en mor og hennes barn etter at de har vært på fottur i sju timer. Kart: Google MapsVis mer

Leteaksjon etter kvinne (33) og barn (4 år)

Ble funnet etter å ha gått seg vill på Jæren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Like før klokka 18.00 fikk politiet melding om at en kvinne og hennes barn (4 år) har gått seg vill på Jæren ved Ognadalen i nærheten av Egersund.

- Det er to turgåere som har gått av en merket sti og ikke finner veien tilbake. Vi har letemannskaper til fots, og helikopter er også på vei, sier operasjonsleder Henning Andersen i Rogaland politidistrikt til Dagbladet.

- Vi har hatt kontakt med dem, men kvinnen har et problem med å forklare hvor de er. De er i et område innad for kyststripa, sier han videre.

Rundt klokka kvart på ni var de to funnet i god behold av helikopteret.

- De har kommet til rette, og befant seg i nærheten av der hvor politiet var, sier Andersen.

Snart mørkt Ifølge politiet var det lokale turgåere som har forsvunnet. De to har vært ute i litt over sju timer til fots.

- Røde kors er kalt ut, og lokale og politi gjør søk. Vi har et redningshelikopter på vei, sier Siv Namork i Hovedredningssentralen i Sør-Norge.

- Det har vært sporadisk kontakt med kvinnen som har med mobilen. Vi vet at det går greit med dem, men at de er litt kalde. Fordi det begynner å bli mørkt satt vi igang søk, sier Namork.