LETEAKSJON: Kystvaktens helikopter har transportert dykkere, politimenn og redningsmannskap til elva. Det skriver Kystvakta på Facebook. Foto: Kystvakta på Island Vis mer

Leteaksjon etter norsk gutt på Island

Ifølge en lokalavis skal han ha forsvunnet i en elv.

Publisert
Sist oppdatert

Den norske gutten, som beskrives som en tenåring, skal ha forsvunnet i elva Núpá, skriver TV 2. Ifølge den islandske avisa RUV skjedde ulykka rundt klokka 22 onsdag kveld.

Gutten skal ha vært sammen med en annen, en bonde, da han ble tatt av en bølge og forsvant i elva.

- En av dem klarte å unngå å bli tatt av bølgen, mens den andre klarte det ikke. Han falt ned i elva og ble dratt vekk av den sterke strømmen, sier Jóhannes Sigfússon i politiet til RUV.

Det var Lindesnes Avis som omtalte saken først i Norge.

UD kjenner saken

- Utenriksdepartementet er kjent med at en norsk borger skal være savnet på Island, sier kommunikasjonssjef Trude Måseide i UD til Dagbladet.

Ifølge politiet ble det satt i gang en massiv leteaksjon i går.

- Redningsmannskap og andre nødetater har jobbet utrettelig siden i går kveld, skrev politiet i nordøst på Facebook klokka 19 lokal tid i kveld.

I natt trappes søket ned, men i morgen vil det fortsette med full styrke. Værforhold vanskeliggjør leteaksjonen, men ifølge politiet skal det bli bedre vær i morgen.

- Vanskelige forhold

- Det blåser og er svært kaldt, og vinden gjør det vanskelig for mannskapene å holde det gående i mange timer. Så er det vintermørke og slaps i sjøen, som gjør forholdene enda vanskeligere, sier Sigfússon til Iceland Review.

Det danske luftforsvaret har sendt et fly av typen C-130 Hercules til Reykjavík for å bidra i leteaksjonen.

Flyet har blitt brukt til å transportere utstyr, redningsmannskap og ansatte fra Kystvakten til stedet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer