Leteaksjon etter norsk professor på Hawaii

Kom bort fra gruppa under løpetur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For andre dag på rad pågår leteaksjonen etter en savnet norsk professor på øya Oahu på Hawaii.

Mannen skal ha blitt borte fra en gruppe under en løpetur etter cirka 13 kilometer. Så langt har ikke letemannskapene funnet spor etter nordmannen. Brannvesenet forsøker å finne ut om mannen fortsatt befinner seg i terrenget eller om han har klart å komme seg ut på egenhånd.

Brannvesenet sier til lokale medier at de leter i et stort område. Nordmannen skal ikke være kjent og han hadde ikke med seg mobiltelefon.

- De stoppet for å fylle vann fra et lager vi har. Det ser ut til at en av løperne, som ikke er særlig erfaren med å løpe i Hawaii, sprang i forveien etter å ha fått vann, sier en talsmann for den lokale løpegruppa, melder NTB og viser til lokalmedia.

Kan være i god behold Han sier det er lett å miste retningssansen i området om man ikke er kjent med nettverket av veier og stier, men at klubben likevel aldri har opplevd en lignende situasjon.

Nordmannen skal heller ikke hatt med seg mat eller ekstra drikke da han ble borte fra gruppa.

Redningsmannskapene holder mulighetene åpne for at nordmannen har tatt seg tilbake dit han bodde, men fordi han var ny i gruppen, er det ingen som har noen kontaktopplysninger.

UD undersøker Utenriksdepartementet (UD) undersøker saken.

- Vi er kjent med saken gjennom media og undersøker den, sier pressevakt Mathias Rongved til Dagbladet.

Mannens arbeidsgiver opplyser til Dagbladet at de er i tett kontakt med UD om saken.

Dagbladet følger saken.