Leteaksjon etter savnet 70-åring i Stavanger avsluttet

Stavanger (NTB-Bodil K. Sandvik): Politiet avsluttet fredag letearbeidet i Stavanger etter den savnede pensjonisten Gjermund Stråbø. Dykkere deltok fredag i letingen etter 70-åringen, uten resultat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Vi kommer ikke til å sette i gang noen ny leteaksjon dersom det ikke kommer fram nye opplysninger i saken, sier politiavdelingssjef Olaus Østebø, til NTB.

Vitneavhør

De siste dagene har politiet, med hjelp fra flere titalls frivillige, finkjemmet området rundt den 70 år gamle pensjonistens bopel, uten å finne spor etter Stråbø.

- Vi har dessuten avhørt og snakket med 30-40 vitner, uten resultat, sier Østebø. Fremdeles gjenstår noen vitneavhør, men sannsynligheten er liten for at disse vitnene kan tilføre politiet informasjon som kan føre til en løsning i forsvinningssaken.

- Vi har ingenting, ingen tips eller funn som kan gi klarhet, sier Østebø.

Penger

Den 70 år gamle ungkaren fra Suldal har vært savnet siden 4. november. Mannen er diabetiker, og medisinen hans er funnet urørt i boligen hans. Dessuten ble Stråbøs lommebok funnet tom i Museumsparken i Stavanger for en tid tilbake. Mye tyder derfor på at mannen har vært utsatt for en kriminell handling.

Det har vært kjent at 70-åringen oppbevarte mye penger i leiligheten sin, og at han ofte bar mye kontanter på seg. Kort tid før han forsvant ble det stjålet 40.000 kroner fra leiligheten hans. En person har også tilstått å ha stjålet Stråbøs pass og kontokort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer