Leteaksjon etter savnet belgier avsluttet

Mannen er ikke funnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):Letingen etter en savnet belgisk turgåer i fjellene ved Sulitjelma fortsatte natt til søndag, men er ifølge Fremover nå avsluttet.

- Vi har siden fredag kveld søkt over et stort område på både norsk og svensk side uten å finne mannen. Nå er det på tide å trappe ned, men vi er fortsatt interessert i opplysninger hvis noen vet noe om hva som kan ha hendt mannen, sier Ane Fossum, politibetjent i Salten politidistrikt, til avisa.

Om lag 20 personer fra sivilforsvaret og Røde Kors deltok, ifølge NTB. Et redningshelikopter var også satt inn i arbeidet.

Politiet i Salten har bedt om bistand fra Kripos for å innhente informasjon fra mannens hjemland. Politiet mistenker ikke noe kriminelt, men Kripos er likevel koblet inn for blant annet å kontakte myndighetene i Belgia, skriver Fremover.

Den savnede 65-åringen har lagt igjen eiendeler på en turisthytte, sammen med en beskjed om at han skulle komme tilbake dit torsdag.

Røde Kors satte inn 25 personer i letingen fra klokken 8 lørdag morgen.

Leteaksjonen foregikk i et stort område med utgangspunkt i turisthytta. Hytta ligger i Ny-Sulitjelma, og det antas at den savnede mannen kan ha lagt ut på tur mot en hytte som ligger lenger øst. Det ble gjort forsøk på å finne en bil som den savnede skal ha brukt.

Politiet har ifølge NTB vært i kontakt med en del turgåere, men har så langt ikke fått meldinger om at mannen er observert.

Det foregikk lørdag også en annen leteaksjon i det samme området. En nordmann var savnet etter en fottur rett øst for svenskegrensen i nærheten av Sulitjelma, men han tok lørdag kontakt med sin kone. Mannen er i fin form, og den leteaksjonen er avblåst.