Leteaksjon etter savnet belgier avsluttet

Mannen er ikke funnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):Letingen etter en savnet belgisk turgåer i fjellene ved Sulitjelma fortsatte natt til søndag, men er ifølge Fremover nå avsluttet.

- Vi har siden fredag kveld søkt over et stort område på både norsk og svensk side uten å finne mannen. Nå er det på tide å trappe ned, men vi er fortsatt interessert i opplysninger hvis noen vet noe om hva som kan ha hendt mannen, sier Ane Fossum, politibetjent i Salten politidistrikt, til avisa.

Om lag 20 personer fra sivilforsvaret og Røde Kors deltok, ifølge NTB. Et redningshelikopter var også satt inn i arbeidet.

Politiet i Salten har bedt om bistand fra Kripos for å innhente informasjon fra mannens hjemland. Politiet mistenker ikke noe kriminelt, men Kripos er likevel koblet inn for blant annet å kontakte myndighetene i Belgia, skriver Fremover.

Den savnede 65-åringen har lagt igjen eiendeler på en turisthytte, sammen med en beskjed om at han skulle komme tilbake dit torsdag.

Røde Kors satte inn 25 personer i letingen fra klokken 8 lørdag morgen.

Leteaksjonen foregikk i et stort område med utgangspunkt i turisthytta. Hytta ligger i Ny-Sulitjelma, og det antas at den savnede mannen kan ha lagt ut på tur mot en hytte som ligger lenger øst. Det ble gjort forsøk på å finne en bil som den savnede skal ha brukt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer