Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Leteaksjon etter savnet hund i Troms

Hovedredningssentralen sa nei - Røde Kors sa ja. < - Et liv er et liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Røde Kors-mannskaper ble tirsdag ettermiddag satt inn i letingen etter en hund som hadde falt flere meter ned på en fjellhylle under en tur på Ullstind utenfor Tromsø.

Hunden var på tur sammen med sin eier og falt ned fra en snøskavl på Ullstind tirsdag formiddag, melder nettutgaven til Nordlys.

Hunden var tydelig svært redd. Hundeeieren var fortvilet og måtte gi opp forsøket på å redde hunden. Hun kontaktet politiet, som igjen kontaktet Hovedredningssentralen Nord-Norge.


HRN avslo å sette i gang en redningsaksjon fordi det ikke dreide seg om et menneske.

Men Røde Kors kunne stille opp, melder VG Nett.


- Om det er folk eller dyr, er et liv et liv. Redningstjenesten vil ikke delta fordi det ikke er snakk om et menneskeliv. Vi tar dette som en frivillig tjeneste, hvor vi får tatt en treningsrunde og samtidig gjort en god gjerning, sier operativ leder Ann Ellen Karlsen i Røde Kors Tromsø.

Hun understreker at slett ikke alle uheldige hundeeiere kan regne med storstilte leteaksjoner fra Røde Kors. Dette må vurderes fra sak til sak, og i dette tilfellet var det en riktig avgjørelse, forklarer hun.


Hunden var ikke derHunden var sent tirsdag kveld fortsatt ikke funnet.

Mannskapene hadde ta tatt seg fram til fjellhylla, men hunden var borte.

- Vi har et håp om at den kan ha kommet seg videre ned i terrenget og spaserer rundt et sted. Når vi først er der oppe, kan vi like godt lete videre og prøve å finne den, sa Karlsen tirsdag kveld.

(NTB).


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!