HUNDER MARKERTE: Redninghunder har markert om at det er folk i raset, som gikk i Myrkdalen nord for Voss 11-tida i dag. Foto: Andreas Sørås
HUNDER MARKERTE: Redninghunder har markert om at det er folk i raset, som gikk i Myrkdalen nord for Voss 11-tida i dag. Foto: Andreas SøråsVis mer

Leteaksjon etter snøras nord for Voss

Redningshunder har markert for personer i raset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• SISTE: Klokka 14.00 trekker redningsmannskapene seg ut fra området. Ifølge ba.no er de nå sikre på at ingen personer er tatt av raset.

(Dagbladet): Hovedredningssentralen i Sør-Norge melder at det pågår søk i Myrkdalen nord for Voss etter et snøras. Raset gikk i 11-tida i dag.

Alpinanlegg - Vi fikk melding via Hordaland politidistrikt klokka 11.10. Raset har gått øverst i skitrekket i Myrkdalen, sier Ola Vaage, redningsleder ved Hovedredningssentralen Sør-Norge, til Dagbladet.

Raset er 30 meter bredt, og det er usikkert om noen er tatt av det.

- To redningshunder har markert at det ligger folk under snøen. Det går imidlertid ikke skispor inn i rasområdet, opplyser Erik Hole, operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt, til Dagbladet.

Han forteller at ingen personer er meldt savnet i raset, men at redningsarbeidet likevel fortsetter for fullt. Klokka 13.30 markerte fremdeles hunder om at det skulle befinne seg folk i raset, opplyser operasjonslederen.

Raset gikk i Landsbytrekket, en alpin skiheis i Voss Fjellandsby. Hole karakteriserer leteaksjonen som omfattende.

- Folk fra skianlegget deltar, i tillegg til brannmannskaper, ambulansepersonell og politi, sier han.

Hordaland politidistrikt opplyser i en pressemelding at skredet skyldes at en snøskavl har løsnet på toppen av skitrekket.

- Mange i området Også ifølge Vaage ved Hovedredningssentralen er det foreløpig er uklart hvorvidt noen er tatt av raset.

- Men det er fint vær der oppe, og det betyr at mange trolig er ute på ski i dag, sier han.  

LETEMANNSKAPER: Store letemannskaper søker etter personer i det om lag 30 meter brede raset, som gikk i Myrkdalen skisenter i Voss kommune i dag. Foto: Claus Gundersen
LETEMANNSKAPER: Store letemannskaper søker etter personer i det om lag 30 meter brede raset, som gikk i Myrkdalen skisenter i Voss kommune i dag. Foto: Claus Gundersen Vis mer

Vaage opplyser overfor Dagbladet at mannskaper fra Voss lensmannskontor og politipatruljer fra Bergen har dratt til stedet. De støttes av redningshunder og mannskaper fra Røde Kors. I tillegg er en luftambulanse rekvirert.

Myrkdalen ligger noen mil utenfor Voss, og er et populært skiområde for både turgåere og alpinister.

- Jeg kan bekrefte at det har gått et ras her, men mer enn det kan jeg ikke si, opplyses det fra skisenteret overfor Dagbladet.

Ras ved Espelandsvatnet Hordaland politidistrikt opplyser at de nå også har fått melding om at det har gått et større ras ved Espelandsvatnet i Jondal kommune. Raset har ikke nådd ned til veien.

- Politiet har vært på stedet, og vi har vurdert det til at ingen personer er fanget under snøen. Dette raset har funnet sted høyt oppe på fjellet, og det er ikke vanlig at folk befinner seg på dette stedet, opplyser operasjonsleder Hole.

Dagbladet følger saken.

POPULÆRT OMRÅDE: Myrkdalen er et populært skiområde. Dette bildet ble tatt i 2009. Foto: Ole C.H. Thomassen / Dagbladet
POPULÆRT OMRÅDE: Myrkdalen er et populært skiområde. Dette bildet ble tatt i 2009. Foto: Ole C.H. Thomassen / Dagbladet Vis mer