Leteaksjon i Oppland

Letemannskaper har avsluttet søk etter et fransk ektepar som er meldt savnet i Venabufjellet i Oppland. Aksjonen trappes opp igjen i morgen tidlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ekteparet skulle gå Trolløypa mellom Rondablikk og Venabu, og hadde ved 23.30-tiden i kveld fortsatt ikke kommet fram til bestemmelsesstedet. Ekteparet var sist sett ved Storfjell i 15.30-tiden i ettermiddag.

- Vi har ikke gjort noe funn ennå. Vi har lett etter Trolløypa uten å finne ekteparet, og det er helt umulig å finne skispor utenfor løypa. Vi foretar nå streifsøk nord for Venabu for å se om de kan ha tatt seg inn i en hytte, opplyser politiførstebetjent Asgeir Moheim i Lillehammer politidistrikt.

Tidligere i dag var været i området dårlig, og skispor kan derfor ha blåst igjen. I kveld var det litt vind og minus to grader i leteområdet.

Letemannskapet har sagt at de vil avslutte aksjonen ved midnatt og starte opp igjen ved daggry. I 23.30-tiden deltok to betjenter fra Sel lensmannskontor, tre snøscooterpatruljer fra Røde Kors, to scooterpatruljer fra Venabu Høyfjellshotell og en løypemaskin i letingen.

- Ekteparet er veldig bra utstyrt, og de er relativt godt fjellvante. Vi tror at de enten har gravd seg ned eller tatt seg inn i en hytte, opplyser Moheim.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer