Leteaksjon i Oppland

Letemannskaper har avsluttet søk etter et fransk ektepar som er meldt savnet i Venabufjellet i Oppland. Aksjonen trappes opp igjen i morgen tidlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekteparet skulle gå Trolløypa mellom Rondablikk og Venabu, og hadde ved 23.30-tiden i kveld fortsatt ikke kommet fram til bestemmelsesstedet. Ekteparet var sist sett ved Storfjell i 15.30-tiden i ettermiddag.

- Vi har ikke gjort noe funn ennå. Vi har lett etter Trolløypa uten å finne ekteparet, og det er helt umulig å finne skispor utenfor løypa. Vi foretar nå streifsøk nord for Venabu for å se om de kan ha tatt seg inn i en hytte, opplyser politiførstebetjent Asgeir Moheim i Lillehammer politidistrikt.

Tidligere i dag var været i området dårlig, og skispor kan derfor ha blåst igjen. I kveld var det litt vind og minus to grader i leteområdet.

Letemannskapet har sagt at de vil avslutte aksjonen ved midnatt og starte opp igjen ved daggry. I 23.30-tiden deltok to betjenter fra Sel lensmannskontor, tre snøscooterpatruljer fra Røde Kors, to scooterpatruljer fra Venabu Høyfjellshotell og en løypemaskin i letingen.

- Ekteparet er veldig bra utstyrt, og de er relativt godt fjellvante. Vi tror at de enten har gravd seg ned eller tatt seg inn i en hytte, opplyser Moheim.

(NTB)