Leteaksjon i Sjoa

En forbipasserende så den tomme kajakken flyte forbi nederst i raftingelva Sjoa. Vitnet hørte også skrik om hjelp fra elva. En stor leteaksjon er satt igang for å finne den savnede kajakkpadleren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lensmannen i Sel fikk meldinga klokka 13.15. En person som passerte elva så kajakken komme flytende forbi uten noen oppi.

- Det er mange raftere og padlere i elva i dag, men vi har ikke fått melding om at noen skal være savnet, opplyser lensmann Halvard Myrsven til Dagbladet.no.

To politifolk fra lensmannskontoret er på stedet. De får bistand fra hjelpekorpset til Røde Kors på Otta, 11 frivillige kajakkpadlere og to gummibåter fra raftingmiljøet.

- Vi er ute i elva og leiter med båter, sier Magnar Åsheim fra Sjoa Rafting.

Luftambulansen var raskt på stedet og leiter etter kajakkpadleren fra lufta.

- Helikopteret sto klart da alarmen gikk og var på stedet i 13.30-tida, sier redningsleder Sølve Hovden ved Hovedredningssentralen.

Det dreier seg om en enmanns slalåm-kajakk. Den er nå tatt i land fra elva, og en padleåre ble funnet noe lengre ned.

- Kajakken ble først observert helt nederst i Sjoa like før elva renner ut i Lågen, sier lensmannen til Dagbladet.no.

Dette er ved elvemunningen til riksanlegget for elvepadling. Søket blir konsentrert derfra og ned til Kvam, to mil lengre ned i Lågen.

Sjoa ligger i Sel kommune i Oppland og er kjent for sin sterke strøm og blir spesielt benyttet til rafting og kajakkpadling. Det har vært flere dødsulykker der tidligere.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

VILLE STRYK: Sjoa er kjent som landets råeste - og farligste - elv for rafting og kajakkpadling.