Leteaksjon på Hardangervidda

Tre fortvilte skigåere ringte politiet i Bergen i natt, og forklarte at de hadde gått seg bort på Hardangervidda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Klokka 02.10 i natt fikk politiet i Bergen en samtale fra de tre skigåerne - to kvinner og en mann - som fortalte at de hadde gått seg bort. De tre hadde da vært på tur i 13 timer.

- De skulle gå tur fra Finse til Kjeldebu, en tur på vel to mil. De startet antakeligvis turen klokka 13 i går, men ringte ikke oss før etter to i natt, forteller Sven Johannensen ved Hordaland politidistrikt til Dagbladet.

De tre personene fra Kristiansand er alle i begynnelsen av 20-årene, og har nå vært ute på tur i snart 18 timer.

- Vi har leitet etter dem i hele natt, men har hatt store problemer på grunn av kraftig vind i området og nedbør i form av snø. De skal være bra kledd og har med seg sovepose, men slik forholdene er nå er det vanskelig å grave seg ned, sier Johannesen.

Det deltar nå seks snøscootere i leteaksjonen, som er fokusert rundt området fra Dyrnaut til Halne, på grensa til Buskerud.

Politiet har hatt telefonisk kontakt med de tre savnede flere ganger gjennom natta. De skal ikke være fysisk skadd.

- En mobilsender i området lokaliserte samtalen til området og derfor leter vi der. Arbeidet er også vanskelig fordi det ennå ikke er oppgåtte løyper i området, sier operasjonslederen.

Det er minus fire grader, blåser stiv kuling og snør tett området der de tre skiløperne har gått seg bort. På grunn av været er det ikke mulig å sette inn fly i letingen etter de savnede skiløperne.