Leteaksjon ved Mandal avblåst

Ingenting funnet. Andre mystiske observasjon i området på få dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En større leteaksjon utenfor Mandal i natt er nå avblåst uten at noe eller noen er funnet. Aksjonen, som involverte flere båter og et redningshelikopter, ble iverksatt etter at en innringer varslet om at fallskjermraketter var sett i området rundt Kumlefjorden øst for byen.

- Vi har sjekket godt, og vi har ikke funnet noe. Aksjonen er derfor avsluttet, opplyser redningsleder Nils-Ole Sunde ved Hovedredningssentralen (HRS) Sør-Norge til Dagbladet i 03-tida.

Usikker observasjon
Redningslederen forteller at det ikke er på det rene om det faktisk var nødraketter eller andre ting, f.eks. varmluftballonger, som ble observert.

- Det påfallende er at dette er andre liknende observasjon i området på få dager; i helga ble det sett varmluftsballonger der, men vi aner ikke hvem som eventuelt står bak, sier Sunde.

HRS er ikke informert om at noen offisielt har noe prosjekt gående ved Kumlefjorden som skulle tilsi å sende opp objekter i lufta.

- Dersom noen vet noe om dette, må de ta kontakt med oss eller politiet, anmoder han.

- Kan koste liv
Sunde forteller for øvrig at årets sommer har vært høysesong for falske nødalarmer på grunn av unødig oppskyting av nødraketter.

- Det er altfor mange falske tilfeller; forrige helg hadde vi tre alarmer, sier redningslederen, som advarer om at falske alarmer i verste fall kan koste liv.

- Det kan hende vi rykker ut til en falsk alarm og er langt fra et område der det plutselig oppstår en reell situasjon, sier Nils-Ole Sunde.

Et Sea King-helikopter, ei redningsskøyte, en oljevernbåt samt en mindre båt fra kongeskipet, som ligger i nærheten, deltok i leteaksjonen.