Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Leteaksjonen avblåses innen kort tid

Har hittil ikke funnet noen i vannet etter drapsalarm. Politiet ønsker avhør med den siktede.

DRAPSALARM: Dykkere har siden klokken ni i morges søkt under vannoverflaten etter en død person. Hittil har de ikke funnet noe. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
DRAPSALARM: Dykkere har siden klokken ni i morges søkt under vannoverflaten etter en død person. Hittil har de ikke funnet noe. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| SANDEFJORD/OSLO (Dagbladet): Dagbladets reporter på stedet fikk like etter klokken 16 opplysninger fra politiet på stedet om at leteaksjonen etter en død person i havnebassenget i Sandefjord avblåses.

Dette avkrefter politioverbetjent Tor Eriksen ved Vestfold politidistrikt.

- Vi avslutter søket i området deres reporter sto, og går i gang med et søk et annet sted. Vi har søkt på samme sted en gang tidligere, men har besluttet å sette i gang et ekstra søk der. Vi er nok ferdig med det i løpet av en times tid, sier Eriksen til Dagbladet klokka 16.15.

Når politiet har søkt over dette området på nytt har de søkt gjennom det de mener er det aktuelle området der en død person skal ha blitt dumpet i sjøen. Det var tips fra helsepersonell som gjorde at politiet i Vestfold satte i gang drapsetterforskning i Sandefjord.

Politiet fikk mandag kveld melding om at en mannlig pasient hadde fortalt at han hadde drept en person på et tidspunkt mellom lørdag 10. og søndag 11. april.

- Vi har ikke noe sterkere tvil eller tro på mannens påstander enn det vi hadde da vi startet etterforskningen, men at det kan være oppspinn er en tenke som har streifet oss. Vi sitter på opplysninger vi må sjekke ut. Hvor vi ender opp, vet jeg ikke, sier Eriksen til Dagbladet.

AVBLÅSER: Innen en time vil leteaksjonen avblåses, melder politiet. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
AVBLÅSER: Innen en time vil leteaksjonen avblåses, melder politiet. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer

Politiet har helt tiden de startet etterforskningen prøvd å få i stand et avhør med mannen, men har hittil ikke fått til dette. Han er siktet for drap, men er ikke pågrepet fordi han har vært under helsebehandling.

Eriksen ønsker ikke å kommentere mannens tilstand.

Eriksen forteller til Dagbladet at de har tatt en del skritt i etterforskningen, og at de i dag har gjort avhør med andre enn den siktede.

- Vi har avhørt de som kan være aktuelle, men vi vil ikke kommentere om avhørene har styrket eller svekket mistanken.

SKAL HA DUMPET PERSON I HAVET: En mann skal ha innrømmet å ha drept en person overfor helsepersonell. Foto: Lasse Ljung / Nyhetsfoto
SKAL HA DUMPET PERSON I HAVET: En mann skal ha innrømmet å ha drept en person overfor helsepersonell. Foto: Lasse Ljung / Nyhetsfoto Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!