Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Leteaksjonen på Svalbard foreløpig avblåst

Leteaksjonen etter fem skiløpere på Svalbard er foreløpig avsluttet på grunn av det dårlige været i området, melder Norges Røde Kors. Letemannskapet har vært i kontakt med skiløperne som har vært savnet etter en skitur i Atomfjellene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fem fjellvante mennene, fire nordmenn og en svenske, skal være uskadd, men ligger værfast i to telt i et isbreområdet på 1.000 til 1.700 meters høyde. Et redningshelikopter kom ved 13-tiden lørdag i kontakt med de fem mennene via nødkanal.

Mennenes snøscootere er ute av drift og det er meget dårlig vær i området. Men de fem skal være godt utstyrt og skal kunne klare seg bra et par dager til.

Leteaksjonen ble satt i gang etter at det lørdag morgen ble oppdaget signal fra en nødpeilesender som skal tilhøre de fem skiløperne. To av de fem returnerte ikke til Longyearbyen lørdag slik de hadde avtalt.

De fem savnede mennene er i midten av 20-årene. De skulle overnatte i telt på isbreen. Det er ikke hytter i området. Fire av de fem er fastboende på Svalbard.

(NTB)