Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Leteboring gjennopptas i Barentshavet

Tilsynskrav etter to ulovlige utslipp er innfridd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leteboringen fra boreriggen Eirik Raude gjenopptas etter at Ocean Rig og Norsk Hydro har innfridd påleggene Petroleumstilsynet har kommet med.

Prøveboringen med Eirik Raude ble stanset i forrige uke etter at det var registrert to tilfeller av teknisk svikt med påfølgende utslipp.

Ocean Rig ble pålagt å gjennomgå kvaliteten på alle nødvendige barrierer før operasjonen kunne starte igjen, mens Norsk Hydro fikk pålegg om å påse at denne gjennomgangen ble forsvarlig utført.

- Basert på møtevirksomhet og dokumentasjon vi har mottatt fra Ocean Rig og Norsk Hydro har Petroleumstilsynet konkludert med at pålegget er innfridd og at leteboringen kan gjenopptas, heter det i en pressemelding fra tilsynet.

(©NTB)

KRITISK:</B> Fredric Hauge i Bellona synes lite om prøveboringen i Barentshavet. Etter utslippene sist uke har kritikken fra miljøverneren bare økt i styrke.