- Letehelikopter landet på feil sted

Dårlig kommunikasjon under letearbeidet etter skutertragedien i Porsanger, ifølge dokumenter.

- DÅRLIG KOMMUNIKASJON: Tre ungdommer fra Hammerfest omkom på fjellet ved Billefjord i Porsanger. Her er letemannskaper fra Røde Kors i Billefjord . Dokumenter Finnmark Dagblad til sier dårlig kommunikasjon førte til at et helikopter fra 330-skvadronen innledningsvis landet på feil sted. Foto: Petter Vatn / Finnmark Dagblad
- DÅRLIG KOMMUNIKASJON: Tre ungdommer fra Hammerfest omkom på fjellet ved Billefjord i Porsanger. Her er letemannskaper fra Røde Kors i Billefjord . Dokumenter Finnmark Dagblad til sier dårlig kommunikasjon førte til at et helikopter fra 330-skvadronen innledningsvis landet på feil sted. Foto: Petter Vatn / Finnmark Dagblad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dagbladet presiserer: 330-skvadronens lege understreker at hun ikke har uttalt seg i politiets rapport vedrørende ulykken, og at sitatet «Den første omkomne som ble funnet kunne ikke blitt reddet, selv om vi hadde funnet ham flere timer tidligere»,  som ble gjengitt i en tidligere versjon av denne saken, ikke stammer fra henne.

(Dagbladet): Dårlig kommunikasjon mellom søksleder og 330-skvadronens helikopter- mannskaper førte til at redningshelikopter landet på feil sted etter at ni ungdommer ble meldt savnet under en skutertur i Porsanger i vinter.

Dette framgår av dokumenter Finnmark Dagblad har fått tilgang til.

Tre av ungdommene omkom, men det presiseres at hendelsen ikke skal ha vært en medvirkende årsak til at turen fikk en dødelig utgang.

Politiet tar selvkritikk Politiet oppsummerte torsdag sin egen innsats under den vanskelige redningsaksjonen. De tok selvkritikk.

- Varslingen av pårørende var ikke god nok. De ble varslet for sent. Men samtidig vil vi presisere at det for politiet er veldig viktig å gå ut med korrekt informasjon, og at det var med på å forsinke varslingen, sier politimester Torbjørn Aas ved Vestfinnmark politidistrikt ifølge NTB.

Foreldrene til de tre omkomne har vært svært kritiske til at det gikk mer enn fire timer fra to av ungdommene ringte 112-sentralen og varslet at de var kommet bort, til foreldrene fikk vite om det, skriver NTB.

Ifølge TV 2 ble Tom Roger Larsen og Tommen Hermo, som er fedre til to av de omkomne, bedt om å forlate lokalet da politiet holdt pressekonferansen torsdag, skriver NTB.

Politimester Torbjørn Aas sa under pressekonferansen at en tidligere varsling av foreldrene ikke ville ha endret på utfallet av aksjonen. Det største problemet var været som avskar muligheten for å gjennomføre effektive søk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer