Letemannskap skadd under leting etter savnet kvinne

Måtte hentes ut av Røde Kors.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et kvinnelig medlem av den store gruppa som søndag kveld søkte etter en savnet 61-årig turgåer i nedre Buskerud, måtte hentes ut av leteområdet da hun ødela beinet like før midnatt.

- Ifølge våre opplysninger skled hun inni skogen og måtte hentes ut av Røde Kors, forteller operatør ved Søndre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.no, på vegne av operasjonsleder Olav Myrvold.

Det er store ressurser som er satt inn i letingen etter den 61 år gamle kvinnen, som ikke har kommet tilbake etter en tur i traktene rundt skogstjernet Årbogen i Nedre Eiker kommune. I tillegg til mannskaper fra Røde Kors deltar redningshunder og Sivilforsvaret i letingen i det ulendte terrenget.

Kvinnens bil ble funnet nedsnødd på en parkeringsplass av datteren, som ringte til politiet i går ettermiddag.

Politiet har prøvd å ringe den turvante kvinnens mobiltelefon. Det ringer i den andre enden, men ingen svarer.

Det er flere hytter i det aktuelle området, og politiet håper kvinnen har tatt inn på en av disse.

Letingen er trappet ned i natt, men fortsetter for fullt igjen når det blir lyst. Redningsarbeidet er vanskelig på grunn av 50 centimeter nysnø som har falt i området.

DEN SAVNEDES BIL FUNNET: Den 61-årige savnede kvinnens bil ble funnet nedsnødd på en parkeringsplass i går. Foto: OLE CHRISTIAN NORDBY
DEN SAVNEDES BIL FUNNET: Den 61-årige savnede kvinnens bil ble funnet nedsnødd på en parkeringsplass i går. Foto: OLE CHRISTIAN NORDBY Vis mer