Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Letemannskapene ødela ingen spor

KRISTIANSAND (Dagbladet): Etterforskningsledelsen avviser at letemannskapene kan ha ødelagt viktige spor i nærheten av åstedet i Baneheia der Lena Sløgedal Paulsen (10) og Stine Sofie Sørstrønen (8) ble drept 19. mai. Dermed er jobben til kriminalteknikerne mindre komplisert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I to døgn gikk et større antall mennesker rett forbi stedet der likene av småjentene lå gjemt under granbar og kvister. Blant annet ble området finkjemmet av mannskaper fra Røde Kors lørdag 20. mai. Også andre personer var ved åstedet denne dagen.

Dagen etter var letemannskaper på nytt på stedet. Mannskaper fra Heimevernet fant først en plastpose med jentenes blodige tøy. I påvente av nærmere ordre slo flere soldater seg ned på fjellknausen som ligger 10- 12 meter fra stedet der jentene lå gjemt. Også flere politifolk og en politihund gikk fram og tilbake i det nærmeste området i nærmere to timer. På det nærmeste må mannskapene ha vært bare noen armlengder unna de drepte jentene.

Morderens spor?

Det har vært spekulert på om funn i nærheten av åstedet, som for eksempel hud, spytt og hår like gjerne kan stamme fra det store antallet letemannskaper som fra morderen.

Kriminalsjef Arne Pedersen sier det er forståelig å stille spørsmålet om letemannskapene kan ha komplisert etterforskningen.

- Var det noen spor å ødelegge?

- Det vil jeg ikke svare på.

- Kan materialet som nå undersøkes i jakten på en DNA-profil stamme fra en av letemannskapene?

- Hvis vi kommer fram til en profil, så går det an å sjekke slike ting.

- Er funnene på åstedet med andre ord gjort så nær stedet der jentene lå at ikke andre enn morderen kan ha vært der?

- Det vil jeg ikke svare på, sier Pedersen.

Tar fri i helgene

Politiledelsen har bestemt at etterforskerne heretter skal få helgefri. Etter ukevis med knallhard jobbing nesten dag og natt, vil man gi tjenestemennene anledning til å pleie familielivet og ta seg litt inn igjen etter råkjøret.

Kriminalsjef Arne Pedersen opplyser at de nærmeste pårørende i går ettermiddag var samlet til informasjonsmøte for å få en direkte oppdatering fra etterforskningsledelsen.