Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Letemannskaper fremme ved flyvraket

Landesorg overskygger dagens presidentvalg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Letemannskaper har kommet frem til Boeing 737-800 flyet som styrtet i jungelen  i Amazonas fredag  , men med lite håp om å finne noen av de 155 ombord i live.

Flyet, som eies av lavprisselskapet Gol og var på vei fra Manaus til Brasilia, ble  funnet lørdag  Hjelpemannskapene måtte rydde områder bestående av 6-7 meter høye trær, for at helikopter skulle kunne lande i det ulendte terrenget.

Indianere hjelper til med å komme fram til området som ligger i en svært tett del av jungelen, skriver Folha de So Paulo på nett. 11 caiaps-indianere la lørdag ut på en 40 kilometer lang tur fram til der deler av vraket ligger. Det er svært vanskelig å komme fram til fots i terrenget.

Et mindre fly, av typen Legacy, har trolig vært involvert i ulykken.

- Det har vært en eller annen form for kontakt mellom de to flyene, og det er trolig det som har vært årsaken, sier president for landets luftfartsmyndigheter, Jose Carlos Pereira.

Flyet traff skogbunnen i en fart av 500 km i timen, og det regnes som lite sannsynlig at noen av de 149 passasjerene eller de 6 besetningsmedlemmene har overlevd.

- Hovedspørsmålet for ulykkesgranskingen vil være hvordan dette kan skje med to fly utstyrt med ultra-moderne anti-koallisjonssystemer, sier Pereira.

Legacy-flyet skal etter kontakten med det større Boeing-flyet ha stabilisert seg og landet med de sju personene ombord på en militær base i jungelen i staten Para.

NEPPE OVERLEVENDE: Flyet traff jungelen med en fart på 500 km/t. Foto: Scanpix
NEPPE OVERLEVENDE: Flyet traff jungelen med en fart på 500 km/t. Foto: Scanpix Vis mer

President Lula har erklært tre dager landesorg, og den tragiske flyulykken legger en skygge over presidentvalget som holdes i dag.

Det er ventet at granskingen vil ta flere måneder.

Dersom ingen overlevende blir funnet, vil flyulykken være den verste i Brasils historie siden 137 mennesker mistet livet da et Boeing 727 styrtet i 1982.

OVERSKYGGER VALGET: president Lula avga stemme i dag.