Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Letemannskapet hører ikke lenger stemmer inne fra hotellet der 23 er savnet

Et sjette offer hentet ut etter snøskredet i Italia. 

DRAMATISK: Redningspersonell har filmet fra innsiden av hotellet i Italia der 29 mennesker er savnet etter et snøskred. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et sjette offer for snøskredet som rammet et skihotell i Abruzzo-regionen, ble hentet ut søndag.

Fire dager etter tragedien som rammet hotellet Rigopiano utenfor småbyen Farindola, fortsetter hjelpemannskaper letingen etter overlevende.

De har fortsatt håp om å finne overlevende, til tross for at de ikke hører stemmer fra hotellbygningen, skriver La Repubblica.

OVERLEVDE: Fredag 20. januar ble fire barn reddet levende opp av snøen i Farindola, Italia, etter snøskredet onsdag. Video: VIGILI DEL FUOCO via CNN Vis mer

Så langt er elleve overlevende reddet, hvorav ni av dem ble hentet ut av hotellet. Seks personer er så langt bekreftet omkommet. Fire barn er blant de overlevende som så langt er reddet ut.

Et nytt navn ble ført opp på listen over savnede søndag. Det skjedde etter at myndighetene i Pescara fikk melding om at en ung senegalesisk mann jobbet på hotellet og muligens oppholdt seg i bygget da skredet gikk.

Hotelldirektør Bruno Di Tommaso har bekreftet at mannen var der.

- Ville ikke dra

FØR OG ETTER: Hotellet Rigopiano. Foto: NTB Scanpix/Hotellets Facebook-sider
FØR OG ETTER: Hotellet Rigopiano. Foto: NTB Scanpix/Hotellets Facebook-sider Vis mer

Brannmannskapene som bisto i redningsarbeidet, nektet å ta en pause fra arbeidet etter at skiftet deres var over.

- Noen ganger er det sånn, og vi må faktisk be dem om å stoppe og hvile, sier redningsmannskaper til La Repubblica.

Siden fredag har det vekslet mellom å snø og å regne, noe som har ført til at den store mengden snø og trær som ligger over hotellet har blitt tyngre, skriver nyhetsbyrået ANSA.

Høy skredfare

Snøskredfaren er hevet til nivå fire av fem, noe som betyr «høy risiko».

Av denne grunn må alle som ankommer stedet for å jobbe ha med seg peilere, for å sikre at de kan bli funnet dersom de blir tatt av et skred.

Pave Frans sender sine tanker til ofrene etter jordskjelvet og uværet som har rammet landet, og han takket alle personene som har bidratt i redningsarbeidet.

- Familiene som har mistet sine kjære er med meg i bønnene mine, sa paven.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling