Leter desperat etter Josephine

GEIRANGER (Dagbladet): - Ingenting er så viktig for meg som Josephine. Av og til sitter jeg alene og tenker på hvordan det ville være uten henne, sier kjæresten Marek van de Watering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fortsatt er forsvinningen uvirkelig for Josephines kjæreste. Da Josephines mor ringte ham klokka ni fredag morgen fikk han sjokk. Da hadde han ventet på telefon fra henne dagen før.

- Jeg var allerede bekymret fordi hun ikke hadde ringt meg. Fredag fikk jeg sjokk. Hjemme i Nederland kan jeg ikke gjøre noe, så jeg er veldig glad for at jeg fikk reise hit så fort som mulig, sier han.

Tunge tårer

Selv om han prøver å tenke positivt, innrømmer han at dagene i Geiranger er forferdelige.

- Jeg gråter mye, hele tida. Men det hjelper ikke. Jeg vet ikke hva som hjelper, sier han.

I går var han igjen oppe ved Storseterfossen for å lete etter kjæresten.

- Å ikke gjøre noe ville bare være trist. Om jeg måtte krype på hendene så ville jeg fortsette å lete etter Josephine. Det er fantastisk å se at så mange frivillige kommer og hjelper oss å lete. Det setter vi enormt pris på, sier han.

Han synes det er rart at Josephine fortsatt ikke er funnet.

Sammen på reise

For en måned siden kom de to kjærestene tilbake til Nederland etter å ha feriert tre måneder på New Zealand:

- Det var den beste tida i mitt liv. Vi utforsket hele landet, dro på flere turer, og gikk mye i fjellet. Samtidig hadde vi det moro, sier Marek.

Han og Josephine delte interessen for natur og lange turer:

- Josephine er ei tøff lita jente. Samtidig er hun ikke dum, hun vet hva hun bør gjøre og ikke gjøre. Hun tok ingen sjanser, selv om hun ofte trakk det litt lenger.

- I New Zealand ville hun gå alene, men det ville jeg ikke. Jeg vet at naturen er farlig. «Ikke vær bekymret for meg,» sa hun alltid. Men hun visste at jeg var det. Jeg tenker på at hun er et sted og vet at jeg er redd for henne.

Håper intenst

Nå vet ikke Marek hva han skal tenke. Han vil fortsatt tro at Josephine er i live et sted oppe i de massive fjellene.

- Jeg tenker at hun befinner seg et sted og ikke er i stand til å ta kontakt med oss. Andre ganger er jeg redd for at noen kan ha stoppet og dratt henne inn i en bil på veien. Kanskje hun ikke kom seg opp.

Marek forteller at Josephine aldri var redd ute i naturen. Hun likte å gå turer alene.

- På New Zealand klatret vi i en vulkan. Jeg var redd, men det var ikke Josephine, sier Marek.

Han og Josephine Grubben møttes på en skoletur til Roma for tre år siden. Siden har de vært kjærester.

- Mange spør hvordan vi har greid å være sammen så lenge når vi er så unge. Jeg har ikke tenkt på det, det har bare blitt sånn. Josephine er det aller viktigste for meg. Hun er ei veldig spesiell jente. Hun er alltid seg selv. Hun går i de klærne hun liker, uten å bry seg om hva andre går med. Personligheten hennes er selvsagt viktig.

- Samtidig sier jeg alltid at utseendet hennes er perfekt - men det ville hun aldri tro.

Marek hadde tenkt å reise til Geiranger i august, før Josephine reiste tilbake til Nederland. Nå blir han her til hun blir funnet. Sammen med resten av Josephines familie bor han på Utsikten, hotellet der Josephine jobber.

- Jeg har alltid sagt at de kan ta fra meg alt, bare ikke Josephine.

Josephine skrev dagbok over livets små og store hendelser. Den er beslaglagt av politiet, og hennes nederlandske kollega på hotellet har hjulpet med oversettelser.

Redd fjellene

- Jeg vil veldig gjerne lese den. Men politiet er redd det skal bli for tøft for meg. Men jeg vil lese den, sier han.

Marek gjør alt han kan for å hjelpe politiet:

- Jeg vet om alle tingene hun har, klær og sånt, og håper jeg kan bidra med noe.

Politiet vet ikke hva Josephine hadde i sekken da hun la ut på tur torsdag:

- Hun pleide å ha med seg ei vannflaske og ei jakke. Jeg håper hun tok med jakke, selv om det var veldig varmt.

Verken Josephine eller Marek har vært i Skandinavia før. Før har de reist sammen til Sveits, og Polen for å besøke besteforeldrene hans. Ofte har de brukt tid sammen ute i naturen.

- Jeg har alltid vært veldig glad i naturen. Helt til nå. Da jeg kom hit og så fjellene, ble jeg redd, sier Marek.

LETER ETTER KJÆRESTEN: Josephine Grubbens kjæreste, Marek van de Watering (20), vet ikke hva han tør tro etter at kjæresten har vært forsvunnet i fire døgn. - Jeg vil være i nærheten. Jeg blir her til hun blir funnet, sier Marek. Han er redd for aldri å få se henne igjen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer