Leter etter 132 turister etter vulkanutbrudd i Indonesia

Skal være et populært reisemål.

ASKESKY: Utbruddet på Mount Barujari beskrives som ganske lite, men askeskya skal ha vært synlig 2000 meter opp i været. Foto: Antara Foto/Santanu Bendesa/via REUTERS / NTB Scanpix.  
ASKESKY: Utbruddet på Mount Barujari beskrives som ganske lite, men askeskya skal ha vært synlig 2000 meter opp i været. Foto: Antara Foto/Santanu Bendesa/via REUTERS / NTB Scanpix.   Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den indonesiske ferieøya Lombok ble tirsdag ettermiddag rammet av et voldsomt vulkanutbrudd.

Nå er det sendt ut letemannskaper for å finne 132 turister som trolig var i området da det smalt.

102 av disse er utlendinger, melder Jakarta Post.

- Vi har sendt ut et team som skal prøve å finne ut hvor de er, sier sjef Muhammad Rum i West Nusa Tenggara Disaster Mitigation Agency (BPBD) til avisa.

Det norske utenriksdepartementet har foreløpig ingen informasjon som tyder på at nordmenn er rammet.

- Utenriksdepartementet er i løpende kontakt med vår ambassade i Jakarta som arbeider med å kartlegge om nordmenn er berørt. Vi har så langt ingen informasjon som tyder på at norske borgere er rammet.

Askeskyen rundt vulkanen Mount Barujari var ifølge avisa synlig 2000 meter opp i været da utbruddet skjedde i går.

Turistene det nå søkes etter, skal trolig ha oppholdt seg i Mount Rinjani-kalderaen, som vulkanen ligger i.

De skal ifølge avisa ha passert gjennom innfallsporten til området mellom 25. og 27.september, og siden det normalt tar tre dager å fullføre gåturen på Mount Rinjani, antar lokale kjentmenn at de fortsatt er et sted på stien.

Avisa skriver at det så langt ikke er registrert at de har kommet ned igjen.

Wall Street Journal skriver at omtrent 1000 turister befant seg i området da utbruddet skjedde, og at flere hundre av dem nå er fraktet ut, selv om det fortsatt er noen igjen.

Det er så langt ikke meldt om skader eller dødsfall i forbindelse med utbruddet, men myndighetene anbefaler ifølge avisa at folk holder seg minst tre kilometer unna krateret.

Ifølge Sky News er Mount Rinjani et populært turområde for blant annet turister fra naboøyene Gili og Bali, hvorav kanskje spesielt sistnevnte er et hyppig besøkt reisemål for nordmenn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer