Leter etter 70-åring med uforminsket styrke

STAVANGER (NTB): Politiet i Stavanger har fortsatt ikke funnet spor etter den savnede pensjonisten Gjermund Stråbø, som forsvant for sju uker siden. Onsdag ble det foretatt en dør til dør-aksjon i Lagårdsveien i Stavanger i håp om å finne spor etter ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stavanger-politiet frykter at 70-åringen kan ha vært utsatt for noe kriminelt.

Det var kjent at mannen, som var dårlig til beins og led av sukkersyke, gikk med mye penger på seg. Tirsdag fant politiet en krykke under ransaking av et forfallent kommunalt hus like ved Stråbøs bopel.

- Vi kan ikke med sikkerhet si at krykken tilhører Stråbø. Funnet kan ha en naturlig forklaring, sier politiavdelingssjef Olaus Østebø til NTB.

Oppsummering

På et oppsummeringsmøte onsdag vedtok ledelsen å fortsette letingen med uforminsket styrke. Letingen ble for alvor trappet opp tirsdag, da 14 etterforskere ble satt på saken.

Etter at forsvinningsgåten har fått bred omtale i media, er det kommet noen tips, men ifølge Østebø peker ingen av dem i noen bestemt retning.

Tidligere er Gjermund Stråbøs lommebok funnet tom i Museumsparken. Det har vært kjent at ungkaren fra Suldal oppbevarte mye kontanter i leiligheten sin.

Kort tid før han forsvant ble det stjålet 40.000 kroner fra hybelen hans, og en person har også tilstått å ha brutt seg inn der og stjålet passet og kontokortet hans. En 35 år gammel kvinne ble pågrepet da hun for andre gang forsøkte å ta ut penger fra 70-åringens konto.

Ingen kommentar

Østebø vil ikke kommentere om politiet nå i særlig grad retter søkelyset mot kvinner i byens kriminelle miljø, selv om fire-fem av dem til nå har vært til avhør. Han ønsker heller ikke å spekulere i hva som kan ha skjedd med mannen.