Leter etter bevæpnet mann

570 elever evakuert fra Oslo-skole.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Litt før klokken 12 i formiddag mottok politiet melding om at en mann viftet med pistol ut av leiligheten sin i femte etasje i Hovseterveien 84 i Oslo.

Truffet av glass - 570 evakuert

Flere elever sier til Dagbladet.no at mannen, som er i 20-årene, skal ha viftet med en pistollignende gjenstand. Ifølge et øyenvitne som Dagbladet.no snakket med, skal en mann ha stått i vinduet og kastet flasker, krus og egg ned på torget.

Området var fullt av ungdoms-skoleelever som hadde storefri. 

Flere av elevene ble redde, og noen begynte å krangle med mannen. En gutt i niende klasse fikk ett kutt i hånden etter å ha blitt truffet av glassplinter. Alle de 570 elevene ved Hovseter ungdomsskole ble raskt evakuert inn i bygningen.

Politiet pågrep mannen, og i følge operativ uteleder, Britt Ingvild Bøvre, skjedde dette uten dramatikk.


Én på frifot Bøvre fortalte Dagbladet.no klokken 13 i dag at de fremdeles er på jakt etter en mann som skal ha vært sammen med den mistenkte.

- Vi leter i området etter en mann som skal ha stått utenfor bygningen og vi vet foreløpig ikke om han kan knyttes til episoden.

STORE STYRKER: Væpnet politi tok oppstilling rundt huset der mannen befant seg. Foto: BJØRN LANGSEM
STORE STYRKER: Væpnet politi tok oppstilling rundt huset der mannen befant seg. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer

- Dersom han var involvert i hendelsen, er det grunn til å tro at denne mannen er farlig?

- Det vet vi ikke. Vitner har fortalt at de observerte den mistenke med et våpen og dette er foreløpig ikke funnet. Om denne andre mannen kan være i besittelse av et våpen er usikkert, men vi har ingen grunn til å tro at folk burde holde seg innendørs nå.

Inspektør ved Hovseter Ungdomsskole Solveig Bugge var klokken 13 ikke informert om at politiet leter etter en mann på frifot.

- Dette har jeg ikke blitt informert om. Dersom det er farlig å oppholde seg i området nå, vil vi naturligvis vurdere hva vi skal gjøre.

UNDERSØKELSE: Flere ble sjekket av politiet etter meldingen om at en mann viftet med et våpen.