Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Leter etter bevis for Janukovitsj' forbrytelser

Store mengder dokumenter lå strødd i presidentens båthus.

BEVISMATERIALE:  Journalister går igjennom dokumenter i håp om å finne bevis på korrupsjon og maktmisbruk.  Foto: EPA/YAROSLAV VAISS
BEVISMATERIALE: Journalister går igjennom dokumenter i håp om å finne bevis på korrupsjon og maktmisbruk. Foto: EPA/YAROSLAV VAISS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Horder av journalister» var på eiendommen utenfor hovedstaden Kiev til langt utpå kvelden lørdag, ifølge avisa KyivPost.

Det de fant, ble betegnet som en skattkiste. Store mengder dokumenter lå strødd i presidentens båthus. En del var dumpet i Kievsjøen like ved, og ble hentet opp av dykkere.

Noen av papirene var forsøkt brent, ifølge NRKs reporter som besøkte eiendommen lørdag. Da var ukrainske journalister allerede i gang med å gjennomgå regninger, giroer og etterretningsrapporter.

- Det beviser at Janukovitsj var korrupt og at han kjente til volden mot kritiske journalister, sa en av nyhetsjegerne til NRK.

Papirene dokumenterer transaksjoner for mange millioner kroner, ifølge KyivPost. Presidenten skal blant annet ha bestilt interiør til et «terom» for 14 millioner kroner.

Blant papirene ble det også funnet bilder av gravejournalisten Tetjana Tsjornovil og bilen hennes. Hun brøt seg inn på den tungt bevoktede eiendommen i fjor for å dokumentere presidentens hemningsløse pengebruk. Noen måneder senere ble hun overfalt og banket opp av ukjente gjerningsmenn.

(NTB)

BRENT:  Noen dokumenter var forsøkt brent. Foto: EPA/YAROSLAV VAISS
BRENT: Noen dokumenter var forsøkt brent. Foto: EPA/YAROSLAV VAISS Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!