Leter etter crossyklist

Politiet i Larvik leter etter føreren av en cross-sykkel av nyrere type. Mopeden sto parkert ved et vedskjul bare 30 meter fra stedet der Kristin Juel Johannessen (12) ble funnet myrdet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mopedmannen som politiet etterlyste i går har fremdeles ikke meldt seg. I kveld gikk politiet ut med en nærmere beskrivelse av mopeden.

- Det er en cross-sykkel av nyere type. En bag og en hjelm befant seg enten oppå eller ved siden av mopeden mens den sto der, sier politiinspektør Tove Nissen-Sollie ved Larvik-politiet til Dagbladet: på nettet.

Dette kan tyde på føreren av mopeden befant seg i området på det tidspunktet da 12-åringen møtte drapsmannen.

Under drapstidspunktet

Flere vitner har fortalt at de la spesielt merke til mopeden.

- Observasjonene er så klare at vi har tro på at det sto en slik moped der mellom klokka 18.30 og 19.05, sier Nissen-Sollie.

Men vitneforklaringene om fargen på mopeden spriker.

Kristin dro hjemmefra ved 18.30-tida og ble sist sett i live på Reppesgårdvien av en kvinnelig bilist cirka klokka 18.45. Funnstedet ligger to kilometer fra hennes hjem.

Samme moped?

Andre vitner har fortalt at de så en moped kjørende på riksvei 304 på et tidligere tidspunkt. Politiet vet fortsatt ikke om det dreier seg om den samme mopeden.

Over 400 tips blir nå sjekket, men mopedobservasjonene er foreløpig politiets heteste tips. Etterforskere fra Kripos og Larvik-politiet jobber samtidig med å sikre tekniske spor som kan felle morderen. Politiet fortsatte også rundspørringen i nærmiljøet i dag.

- Vi har ingen fortsatt ingen konkrete mistenkte i saken, understreker Nissen-Sollie.

Venter på rapporten

Nissen-Sollie ville i kveld ikke kommentere om advarselen som Kristins skole fikk i vår mot en pedofil mann som oppsøkte skoler i Vestfold.

Det er for tidlig å si noe om en eventuell sammenheng. Vi vet fortsatt ikke om 12-åringen ble utsatt for et seksuelt overgrep i forkant av drapet, sier hun.

Ifølge TV2 skal Kristins familie ha fått beskjed om at det ikke noe som tyder på at jenta ble offer for en seksualforbryter. Obduksjonsrapporten fra Rettsmedisinsk institutt i Oslo var ventet i dag, men politiet gikk ikke ut med noen opplysninger i kveld.

FINNER SPOR: Kripos og Larvik-politiet finkjemmer området ved Mørk for å finne spor som kan felle mannen som kvalte Kristin juel Johannessen.